Borba za očuvanje okeana: Od naredne godine u prodaji sportska oprema od recikliranog materijala!

Nemački proizvođač sportske opreme „Adidas” najavio je da će od 2016. godine u svoj asortiman uvesti i proizvode napravljene od recikliranih materijala, zahvaljujući saradnji sa „Parley for the Oceans”, grupom posvećenoj podizanju svesti o zagađenosti svetskih okeana.

 

U planu je da se do početka sledeće godine kreiraju materijali od recikliranog plastičnog otpada iz okeana, koje će adidas koristiti u izradi svojih proizvoda i na taj način doprineti projektu očuvanja životne sredine i zaštiti okeana.

Adidas Grupa i udruženje „Parley for the Oceans“ najavili su razvoj dugoročnog programa saradnje u borbi za zaštitu životne sredine, koji će imati tri segmenta: komunikaciju i edukaciju, istraživanje i inovacije i direktnu akciju protiv zagađenja okeana.

Očuvanje okeana je tema koja dira u srce ne samo mene, već sve zaposlene u Adidas Grupi. Sa partnerima „Parley for the Oceans” u velikoj meri doprinećemo zaštiti životne sredine. Napravićemo materijale od recikliranog plastičnog otpada iz okeana koje ćemo integrisati u naše proizvode – izjavio je Erik Lidke, član izvršnog odbora adidas Grupe. 

 

Strategija održivog razvoja Adidas Grupe jeste da stalno gleda u nove i pametnije načine da svoje proizvode učini boljim. Ova saradnja će takođe dodatno ojačati veze kompanije sa potrošačima, omogućavajući im da kroz maloprodaju učestvuju u akcijama zaštite životne sredine i budu deo rešenja. U prvoj direktnoj akciji, Adidas Grupa je odlučila da postepeno ukine upotrebu plastičnih kesa u svojim maloprodajnim objektima.