Borbeni crno-beli nisu uspeli da zabeleže prvu pobedu u Ligi Evrope, Totenhem – Partizan 1:0

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da zabeleže prvu pobedu u Ligi Evrope, pošto su u Londonu izgubili od Totenhema sa 1:0, u okviru petog kola Grupe C.

Crno-beli ne mogu da se pohvale dobrim rezultatima u drugom po rangu evropskom klupskom takmičenju ove sezone. Ekipa iz Humske je ostvarila tek jedan remi i to protiv večerašnjeg protivnika, a posle meča u Londonu ima četiri poraza.

Liga Evrope – Grupa C, peto kolo:
21.05 Totenhem – Partizan 1:0 (0:0)
21.05 Asteras – Bešiktaš 2:2 (0:1)
Tabela: Bešiktaš 9, Totenhem 11, Asteras 5, Partizan 1.

NAJAVA I TOK MEČA:

Partizan je protiv Totenhema na svom stadionu u prvom kolu odigrala bez golova, ali to je bila daleko najbolja partija Partizana ove sezove u Ligi Evrope.

Trener crno-belih raduje se igranju u zemlji odakle je fudbal i potekao. Takođe, Marko Nikolić se nada da će njegova ekipa uspeti da rezultatski nadogradi uživanje u Londonu.

Šef stručnog štaba Totenhema, Maurisio Poketino, rekao je da je za njegovu ekipu veoma bitno da pobedi Partizan u utakmici petog kola Grupe C.

Totenhem – Partizan 1:0 (0:0)
Stadion: Vajt hart lejn. Kapacitet: 36.284. Sudija: Jevgenij Aranovski (Ukrajina). Strelci: Stambuli 49. minut – 1:0.
TOTENHEM: Vorm, Dajer, Kirikeš, Fertongen, Dejvis, Paulinjo, Stambuli, Lenon, Eriksen, Lamela, Kejn. Trener: Maurisio Poketino.
PARTIZAN: Lukač, B. Ilić, Ćirković, Stanković, Volkov, Marković, S. Ilić, Lazović, Ninković, Živković, Škuletić. Trener: Marko Nikolić.

Prenos meča sa „Vajt Hart Lejna” pratite UŽIVO na našem portalu…

Prvo poluvreme:

Meč je počeo. Prvi sa centra su krenuli domaći igrači, a odmah je usledio i pritisak Totenhema. Već u drugom minutu, Soldado se našao u dobroj prilici – uputio je šut sa 16 metara tik pored gola. Samo tri minuta kasnije, mogli smo da vidimo jak šut Noutona, ali je lopta završila preko gola. Usledila je inicijativa Partizana.

Deseti minut donosi nam veoma doru akciju – Grbić je pobegao i uputio idealan jak centaršut na penal, gde se našao Škuletić, ali je odlično serviranu loptu neprecizno poslao pored gola. Posle pet minuta, još jednom se Grbić probio po krilu i ubacio ka Škuletiću, ovog puta odbrana Totenhema je dobro odradila posao i izbila loptu. Možda i najbolju šansu za Partizan mogli smo da vidimo u 18. minutu – Branko Ilić je uputio loptu Danku Lazoviću, ovaj je prima na grudi, potom izbacuje čuvara i šutira ka golu, nažalost lopta ne završava u mreži.
Posle inicijative crno-belih koja je trajala više od desetak minuta, Totenhem stvara prilike. Delovalo je više posle grešaka igrača Partizana. Lamela ubacuje sa strane na peterac, natrčava Soldado, ali promašuje loptu, kao i čist pogodak za ekipu iz Londona.

*Za samo tri minuta (23. i 26.) dva navijača su uletela na teren i tako napravili posao redarskoj službi. Sve je rešeno bez problema…

Partizan je igrao ofanzivno. Stvarao prilike i pokušavao da ugrozi gol Totenhema. Najbliži tome bio je Škuletić u 29. minutu. On je ostao potpuno sam pred Lorisom, zaobišao ga, ali je onda otišao previše u stranu i loptu samo vratio Lazoviću

U 38. minutu Stambuli je pokušao šutem sa 20-ak metara, ali je Lukač bio siguran.

*U 40. minutu ponovo je uleteo navijač na teren, a sudija je igrače poslao u svlačionicu.

Posle povratka na teren, sudija je odlučio da se prvo poluvreme igra još sedam minuta. Za to vreme rezultat je ostao nepromenjen. Prvi deo završen je bez golova.

Drugo poluvreme:

GOOOOL! Stambuli trese mrežu crno-belih za vođstvo Totenhema 1:0. Praktično iz prve akcije i prilike u drugom poluvremenu domaćin je poveo. Soldado je matirao odbranu Partizana, pogodio stativu, lopta se odbila, a na nju je natrčao Stambuli.

U 54. minutu Lazović se našao u sjajnoj prilici da izjednači rezultat. Fantastično je kombinovao sa Škuletićem i šutirao sa oko 16 metara, ali za malo pored gola. Odmah u sledećem napadu Totenhema Soldado je imao zicer, ostao je sam ispred golmana Partizana, oklevao je, a Lukač mu je na kraju odbranio stopostotnu šansu. Lazović je nastavio da briljira. U 66. minutu, prvo solo akcijom sjajno proigrava Volkova, koji je ipak bio u ofsajdu, a potom izbacuje Grbića po desnoj strani, ovaj namešta gol šansu mladom Živkoviću, koji šutira preko gola. Do kraja crno-beli nisu uspeli da dođu do izjednačenja, ali ni Totenhem do novog gola.