Borković osvojio nova dva boda: Leb me je nesportski zatvorio, zato sam izleteo sa staze

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je danas nova dva boda u Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC), pošto je sedmog trkačkog vikenda prvu trku na stazi Spa Frankošamp u Belgiji zauzeo deveto mesto.

Borković drugu trku nije završio zbog problema s automobilom. On je odustao u petom od devet krugova.

Već na samom početku prve trke, u prva dva kruga, Borković je zaobišao deset vozača, da bi potom u završnici zaobišao još dvojicu i na kraju zauzeo deveto mesto.

Borković je ovog trkačkog vikenda u Belgiji imao dosta problema sa svojim Ševrolet Kruzom. Prvo je u noći pre trke morao da menja motor, da bi potom pred sam start počelo da curi ulje iz njegovog vozila.

Ipak, Borkovićevi mehaničari su za prvu trku uspeli da otklone sve kvarove.

– S obzirom da sam bio prinuđen da promenim motor i da sam zbog tog startovao sa 21. pozicije, ne mogu da budem nezadovoljan. Dao sam sve od sebe. Posle dužeg vremena osvojio sam bodove koji mi mnogo znače za nastavak sezone. Da sam uspeo da završim drugu trku, sigurno bih stigao bar do sedme pozicije, jer sam imao brzinu, ali šta da se radi, ipak je ovo Svetski šampionat – rekao je Borković.

U drugoj trci srpski automobilista je startovao sa 11. pozicije, ali zbog pucanja splitera prilikom kontakta s Francuzem Sebastijanom Lebom nije mogao više da skreće, pa je u šestom krugu morao da ode u boks i završi trku.

– Krenuo sam jako dobro. Dva kruga je Leb bio ispred mene. Pokušao sam u dva navrata da ga prođem, ali me je on možda i malo nesportski zatvorio i tom prilikom sam celim automobilom izleteo sa staze i polomio spliter. Auto nije mogao više da skreće i bio sam prinuđen da odem u boks – dodao je Borković.

Srpski vozač u generalnom plasmanu WTCC sada ima 17 bodova i zauzima 13. mesto.

Naredna trka WTCC šampionata održava se u Argentini 2. i 3. avgusta.