Borković: Ovo mi je najbolja sezona u karijeri, drago mi je što sam u rangu Đokovića

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković rekao je da je prezadovoljan debitanskom sezonom Svetskog šampionata turing automobila (WTCC).

Takođe, Borković je poručio da mu je osvajanje drugog mesta u Japanu velika obaveza da i sledeće godine na najbolji način predstavlja zemlju.

Vozač NIS Petrol Kampos rejsing tima sezonu je završio na 14. mestu sa 41 bodom, a na legendarnoj stazi Suzuka postao je prvi Srbin na podijumu u istoriji svetskog automobilizma.

– Definitivno najbolja sezona u 20-godišnjoj karijeri u sportu koji je najskuplji i najplaćeniji na svetu. Još sam pod utiscima jer nisam očekivao da ću prve godine u tako jakom šampionatu biti na podijumu. To je, ne samo u Srbiji, već na Balkanu najveći uspeh, pošto niko iz regiona nije u FIA svetskom šampionatu bio na podijumu. Imao sam mnogo pehova, ali sam zadovoljan – rekao je Borković Tanjugu.

On je istakao da mu je posebno drago što je osvojio drugo mesto na omiljenoj stazi u Japanu, pogotovo što je bio ispred svog uzora iz detinjstva legendarnog Sebastijana Loeba.

Borković je dodao da je sezona bila puna uspona i padova, ali da se nada da će naredna biti mnogo uspešnija.

– Svi očekuju još bolji rezultat sledeće godine i boriću se da to uradim. Nadam se da ću još bolje predstavljati državu i drago mi je da što sam posle Novaka Đokovića možda i najbolji promoter Srbije. Trke se prenose u 178 zemalja, preko 700 miliona ljudi prati i brojke samo govore. Znam da mogu, ali isto tako biće mnogo teško – naveo je Borković.

Pančevac je rekao da ima dosta problema sa finansijama i nalaženjem sponzora, zbog čega je morao da odustane od poslednje trke u Makauu.

– Moram psihički da budem stabilan i da imam fokus samo na pobedu. Međutim, moj tim radi na prikupljanju novca i sponzora, ali i ja se brinem, što mi odvlači pažnju. U narednih 10 dana imaću pregovore i videti koje su najbolje opcije za mene – kazao je Borković i dodao da postoji šansa da naredne sezone vozi privatnu Hondu.