Borković vozi za Hondu u novoj sezoni: Nadam se pobedničkom postolju, želim da se zastava Srbije opet vijori

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković voziće za Pro tim iz Italije u ovogodišnjem Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC).

Borković će se naći za volanom Honde Sivik TC1, a zadržaće svoj broj 98.

Srpski vozač je u petak obišao fabriku „JAS”, koja je zvanična kompanija za izradu fabričke trkačke Honde TC1 u šampionatu i upoznao se sa novim timom.

– U drugu sezonu, a nadam se za mene bolju od debitantske, ulazim sa novim timom i novim automobilom. Beskrajno sam zahvalan Kampos timu na saradnji koju smo imali tokom moje prve WTCC sezone i sa kojim sam ostvario jedan od najvećih uspeha u svojoj karijeri, ali je ove godine pala odluka da to bude Pro tim – rekao je Borković.

Borković se u fabrici upoznao sa tehničkim detaljima automobila, timom mehaničara i inženjera.

– Oni su me uveli u sve nepoznanice oko automobila, koliko je to bilo moguće za kratko vreme, kako bih bio što spremniji za testove koji me očekuju u predsezoni u Barseloni. Najbitnije od svega je što sam uspeo da sa svojih 207 centimetara udjem u auto, mada mislim da bi trebalo da naprave veći kokpit za moje gabarite – uz osmeh je poručio srpski as i dodao da mu je oduvek bila želja da vozi trkačku Hondu zbog njene bogate i moćne trkačke istorije.

Pored zdravstvenih i finansijskih problema kojima je Borković završio prethodnu sezonu bez poslednje trke u Makau, u novu sezonu ulazi optimistično sa nadom da će do kraja prikupiti sva potrebna sredstva kako bi završio šampionat.

– U trkama postoji mnogo nepredvidivih situacija, kao što su sudari koji iziskuju dodatne troškove, ali se nadam da će me ove sezone takve situacije zaobići. Automobilizam je inače izuzetno skup sport i moj tim danonoćno radi da obezbedi sve uslove koji su neophodni da i u ovoj sezoni stignem do novih postolja. Drago mi je da su moji sponzori, država i Grad Pančevo prepoznali značaj koji vrhunski automobilizam može da ima za njihovu promociju. Kao i do sada ću sa ponosom nositi grb moje države, Grada Pančeva i sponzora gde god se nađem u svetu, a nadam se da će se naša zastava i ove godine vioriti sa pobedničkog postolja. Zahvalan sam svim mojim sponzorima i znam da ću opravdati ukazano poverenje – poručio je Borković iz Italije.

Nova sezona za Borkovića počinje 7. i 8. marta u Argentini, a on će prvi put Hondu testirati sledećeg meseca.