Borusija u finalu Kupa Nemačke

Fudbaleri Borusije plasirali su se u finale nemačkog Kupa, a pobedu nad Volfsburgom od 2:0 obeležio je strelac drugog gola Robert Levandovski.

Trener Dortmunda Jirgen Klop od početka je dao šansu i Milošu Jojiću, a naš reprezentativni vezista mu je uzvratio odličnom partijom i učešćem kod gola za konačan rezultat.

Pre toga su „milioneri” poveli u 13. minutu kada je Henrik Mkhitarijan sa desne strane krenuo u sredinu i sa distance matirao Gruna, da bi pitanje prvog finaliste bilo rešeno u samom finišu prvog poluvremena.

Volfsburg je pokušavao da anulira zaostatak, dobre šanse imali su Ivica Olić i Kevin de Brujne, Malanda je pogodio stativu, da bi Borusija udvostručila prednost dva minuta pre odlaska na predah.

Jojić je na desnoj strani sjajno pronašao Rojsa, a on Levandovskog koji se odlično snašao i snažim udarcem pogodio gornji levi ugao, za svoj 100. gol u dresu ekipe iz Dortmunda.

Borusija rivala u borbi za trofej Kupa dobiti u pobedniku drugog polufinala, u kom se sastaju Bajern Minhen i Kajzerslautern.

Kup Nemačke, polufinale:

Utorak:
Borusija Dortmund – Volfsburg 2:0 (1:0)
(Mkhitarijan 13, Levandovski 43)
Sreda:
20.30 Bajern Minhen – Kajzerslautern