Bosanac diže tri prsta u čast Đokoviću

'Možda su mi smetala tri podignuta prsta nakon tvojih pobeda, jer su me podsećala na podignuta tri prsta nekih drugih, bradatih, prljavih koji su slavili silovanja i ubijanja tu oko mene. Međutim, tri prsta su tvoje nasleđe i tvoj simbol...', poručio je, između ostalog tuzlanski lekar Novaku.

Neurolog iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Adnan Burina izrazio je zahvalnost Novaku Đokoviću zbog odluke da nagradu osvojenu na turniru Rima donira nastradalima u Srbiji, BiH i Hrvatskoj.

Burina je uputio otvoreno pismo najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

Njegovo pismo prenosimo u celosti:

„Dragi Novak, kroz istoriju dešavale su se kataklizme i katastrofe. Nestajali su kontinenti, nestajali su narodi… Nažalost, na ovim prostorima nam se nedavno desila nova. Nezapamćene poplave u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj odnele su mnoge živote, odnele teško stečene kuće i domove, a donele bol i tugu.

Kao što uvek biva, prvo su komšije počele međusobno da se pomažu. Svet je u početku na kašičicu dobijao informacije, a onda si ti taj svet uzburkao. Iz elektronskih i pisanih medija slao si iskrenu podršku svima kojima je bila potrebna. I ne samo to, kroz odricanje novčane nagrade za osvojeni Rim u korist poplavljenih, samo si dodatno pokazao ko si ti zaista. Posle tebe, počeli su neki sportisti da se slično ponašaju, ali način kako si ti sam to uradio je da se ne zaboravi.

Možda su mi smetala tri tvoja podignuta prsta nakon tvojih pobeda, jer su me podsećala na podignuta tri prsta nekih drugih, bradatih, prljavih koji su slavili silovanja i ubijanja tu oko mene. Međutim, tri prsta su tvoje nasleđe i tvoj simbol, a zbog svog stava, ničim nateranog, i bez zadnje namere iskazanog na najhumaniji način dostojan čoveka, potrudiću se da te bilo gde gledam uživo i tamo, zajedno s tobom, nakon tvoje pobede, i sam podignem tri prsta tebi u čast. Bravo, Novak Đoković! S poštovanjem Adnan Burina”.