Bošković: Pehovi nas prate na svakom koraku, nismo imali snage da se suprotstavimo Crnogorkama

Selektor ženske reprezentacije Srbije Saša Bošković izjavio je u Osijeku da je utakmica sa Crnom Gorom na startu Evropskog prvenstva bila teška, kao što se očekivalo, a da je njegov tim u pojedinim momentima odigrao dobro.

Crna Gora je savladala Srbiju sa 22:19 (10:8), u prvom kolu takmičenja u Grupi D na EP.

– Oni vežbaju cele godine, a mi samo sedam dana. Naše igračice su stvarno želele, htele, medjutim, ponovo smo imali peh da nam se na samom početku povredi još jedan srednji bek Katarina Stepanović. Pokušali smo da nadjemo rešenje u toku utakmice – rekao je Bošković novinarima u Osijeku.

Prema njegovim rečima, Andrea Lekić je odigrala sjajno drugo poluvreme i velika je sreća da se nije povredila.

– Mislim da smo ušli u utakmicu previše opterećeni da moramo da dobijemo i Crna Gora je to iskoristila. Ostali smo bukvalno bez snage. Idemo dalje, čeka nas Francuska – rekao je Bošković.

Rukometašica Srbije Biljana Bandelier ocenila je da je utakmica bila teška i dodala da joj je žao što je njena ekipa izgubila.

– Nedostajala nam je koncentracija u napadu. Okrećemo se sledećim utakmicama. Naravno, čestitam Crnoj Gori na pobedi – rekla je ona.

Rukometašica Srbije je istakla da narednog protivnika Francusku veoma dobro poznaje.

– Protiv Francuske nas očekuje opet težak meč. Mi sada nemamo izbora, moramo da pobedimo – rekla je Bandelier.

Selektor Crne Gore Dragan Adžić naglasio je da je očekivao težak meč.

– Zahvalan sam mojim igračicama što su uspele da ostvare jednu veliku pobedu protiv velikog protivnika – rekao je Adžić.

Na Evropskom prvenstvu utorak je za rukometašice Srbije slobodan dan, a naredni meč igraju u sredu protiv Francuske.