“BOŽE PRAVDE” NA JUGU FRANCUSKE: Borković DVOSTRUKOM POBEDOM započeo novi šampionat! (VIDEO)

Borković
dusanborkovic.com/sr/

Srpski automobilista Dušan Borković apsolutni je pobednik prvog trkačkog vikenda šampionata TCR Evropa. Posle pobede u prvoj, Boković je trijumfovao i u drugoj trci na stazi Pol Rikar na jugu Francuske.

 

Srpski as je startovao sa 10. mesta, a odmah na početku trke probio se na poziciju broj pet, kada se dogodio udes u kojem je u zaštitnoj ogradi završio Makedonac Stefanovski.

Trka je bila prekinuta čitavih 10 minuta, a pre toga je Borković je strpljivom, mudrom i pametnom vožnjom uspeo lako da se probije do mesta broj dva. Rutinski je pretekao Mađara Nađa u Hjundaiu, Portugalca Moru i Španca Askonu.

Ispred njega je bio samo Francuz Žan Karl Verne u Audiju, prošlogodišnji pobednik Svetske TCR Serije i tako je bilo sve do poslednjeg kruga, kada ga je Borković obišao u poslednjoj krivini i prošao kao prvi kroz cilj. 

Naš šampion, vozač Target Kompetišn tima, uspeo je u svom Hjundaiju i30n da trijumfuje u obe trke na stazi Pol Rikar i dođe do ubedljive prve pozicije u generalnom plasmanu sa ukupno 55 osvojenih poena.  Drugi je Mađar Nađ sa 36 bodova. 

Naredni trkački vikend voziće se 20. i 21. maja na stazi Zandvort u Holandiji.