Božović: Voleo bih Andriju Živkovića u Zvezdi, on pravi razliku na terenu

Miodrag Božović
Beta

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je da bi suspendovani fudbaler Partizana Andrija Živković bio veliko pojačanje za njegov tim.

 

Zlatni orlić sa Novog Zelanda suspendovan je jer nije želeo da produži ugovor sa crno-belima, koji ističe na kraju sezone i tada će biti slobodan u izboru nove sredine.

Andrija je odličan igrač. Pravi veliku razliku na terenu, što je pokazao u Evropi sa Partizanom. Bio bi veliko pojačanje – rekao je Božović.

Zvezda u subotu igra sa Borcem u drugom kolu plej-ofa Superlige.

Imamo dosta motiva pred utakmicu jer igramo protiv tima kojeg nismo uspeli da pobedimo u poslednja dva duela. Pokazali su se kao tvrd orah. Tu je i matematički motiv jer smo na korak do titule i forsiranju mladih igrača. Ne mogu da obećam pobedu, ali daćemo sve od sebe – rekao je Božović i dodao da “očekuje visoku travu i nestanje lopte ukoliko Borac bude imao dobar rezultat”.

On se osvrnuo i na eventualnu mogućnost da Crvena zvezda titulu proslavi pred praznim tribinama, nakon što se očekuje kazna zbog nereda na 151. večitom derbiju.

Može da se desi da izgubimo od Čukaričkog i utakmicu posle toga. Ništa nije gotovo. Smeta mi što nema navijača, zbog njih se igra fudbal i trebalo bi da se smisli drugi način kažnjavanja. Na primer omogućiti ženama i deci besplatan ulaz – poručio je popularni “Grof”.

Božović ističe da su crveno-beli 90 odsto pogodili sa pojačanjima ove sezone, ali da je za evropske kvalifikacije neophodna jača konkurencija.

Naravno da bih da dodje pet igrača, potrebna nam je jaka konkurencija. Treba tražiti igrače iz Srbije, ali za neki ozbiljan rezultat potrebna su ozbiljna pojačanja. Ima dobrih igrača u Srbiji, videćemo da li za Zvezdu. Igrači koji prave razliku su skupi, a para nema – rekao je on.

Prema njegovim rečima prijaju mu priče kao mogućem rešenju na mestu selektora Srbije, ali “Isto tako, sa druge strane, neprijatno mi je jer postoji živ čovek koji je selektor. Poznajem ga veoma dobro i u odličnim smo odnosima”, naveo je Božović i dodao da ga se “plaši popularnosti jer ko god bude popularan zavši nepopularan”.

Utakmica 2. kola plej-ofa Superlige između Borca i Crvene zvezde igra se u subotu od 17 sati u Čačku.