Božović: Zvezdina deca su talentovana, šteta što nemamo i drugi tim

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović kaže da je zadovoljan urađenim na kratkim pripremama u Sloveniji.

 

– Učinak u ove tri utakmice raduje, a posebno pobeda protiv Karpata, jer je ostalo nedelju dana do utakmice s Kairatom, ali mislim da ne treba preuveličavati važnost ove poslednje pobede, jer Karpati nisu ono što su bili ranije. Putovali su pre utakmice 20 sati, imali trening ujutru i mislim da su bili umorni. Dobro je što smo dali četiri gola, ali imali smo dosta grešaka u odbrani. Najvažnije je to što nismo imali nijednu povredu i mislim da je za svakog trenera to stvar broj jedan. Uslovi su nam bili fenomenalni, možda nas samo malo vreme nije poslužilo – rekao je Božović za klupski sajt.

Crveno-beli narednog četvrtka dočekuju kazahstanski Kairat u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Božović je istakao da je pozitivno iznenađen talentom Zvezdinih igrača, ali i da za kratko ne vreme ne može da napravi čudo.

– Ne postoji nijedan trener na svetu koji može ekipu da spremi za tri nedelje. Pokušali smo da se spremimo najbolje što možemo. Nismo fizički spremni 100 odsto, imamo još nedelju dana do sledeće utakmice i radićemo na tome da podižemo fizičku spremnost igrača. Moramo raditi i na taktici, naravno. Sastaviću najbolju ekipu u ovom trenutku, za tu prvu utakmicu koju igramo na ‘Marakani’. Mislim da je ta prednost domaćeg terena za nas velika i treba pokušati napraviti dobar rezultat – smatra Božović.

Iako su mu pojačanja neophodna, pozitivno je iznenađen potencijalom koji tim poseduje.

– Imamo mnogo talentovanih i mladih igrača. Šteta je što Zvezda nema svoj drugi tim koji bi se takođe takmičio, jer postoji uzrast igrača od 18 do 23 godina za koje možete da pomislite da neće postati dobri, a oni se u tom periodu razviju. Zato su drugi timovi veoma važni, da igrači igraju i u nižoj ligi, i da se ta deca sačuvaju. Imamo mnogo talentovane dece, ali, nažalost, ja ne mogu svima da dam šansu, iako su me deca prijatno iznenadila. Nisam očekivao toliki talenat i mogu da kažem da su baš dobri radnici. Izvanredno su trenirali i sa te strane sam veoma zadovoljan. Ipak, ostajem pri tome da su nam pozicije na boku najkritičnije. Desni vezni ofanzivni nam je potreban, ali svaki kvalitetan igrač je dobro došao – naglasio je Božović.