Branko Babić više nije trener Vojvodine!

– Negativna energija koja je poslata mojim mladim igračima sa tribina tokom utakmice sa FK Jagodina od pojedinih navijača, dovelo je do toga da su ti isti mladi igrači uplakani ušli u svlačionicu – rekao je iskusni trener

Branko Sosa Babić više nije trener Vojvodine! Čovek koji je Lalama doneo prvi trofej u Kupu u stogodišnjoj istoriji kluba iz Novog Sada od ponedeljka više nije na mestu šefa struke, a razloge ovog potpuno neočekivanog događaja objasnio je u opširnom saopštenju za javnost:

– U FK Vojvodina sam došao u januaru 2014. godine na predlog gospodina Zorana Pavlovića i uz saglasnost rukovodstva FK Vojvodina. Ideja gospodina Pavlovića, sa kojom sam se ja odmah složio, da je osnovni cilj FK Vojvodina u prolećnom delu tekućeg prvenstva afirmacija mladih igrača i pokušaj da osvojimo Kup Srbije po prvi put u istoriji FK Vojvodina. Mislim da smo na oba plana uspeli i bio sam siguran da smo i mi i svi navijači FK Vojvodina konačno zadovoljni – rekao je Babić, koji je u jednom dahu nastavio:

– Međutim, negativna energija koja je poslata mojim mladim igračima sa tribina tokom utakmice sa FK Jagodina od pojedinih navijača, dovelo je do toga da su ti isti mladi igrači uplakani ušli u svlačionicu i pitali me: ‘Pa dobro šefe, zašto smo mi osvojili Kup?’. Kap koja je prelila čašu je održavanje neke paralelne Sskupštine od ljudi koji nisu prepoznali uspehe ekipe i rukovodstva FK Vojvodina, a na žalost su dobili podršku od nekih navijača.

U zaključku prekaljeni strateg ističe da jednostavno nije mogao da pređe preko nekih stvari:
– Danima sam razmišljao o tome i jednostavno sam doneo odluku da više ne mogu. Ko me poznaje, zna da sam čovek koji poštuje ono što je dogovoreno i znam da bi bilo u redu da ostanem u FK Vojvodina do kraja prolećnog dela prvenstva, ali jednostavno ne mogu da pređem preko ovoga što nam se desilo tokom i nakon utakmice sa FK Jagodina. Zahvaljujem se na izuzetnoj saradnji svojim saradnicima i igračima, a rukovodstvu kluba na čelu sa predsednikom, gospodinom Zoranom Pavlovićem želim puno uspeha u nastavku takmičenja i da ostvare što bolji uspeh u Evropi i sledećim sezonama – zaključio je Babić.