Branko Ilić: Za Partizan navijam od malena, učiniću sve da se titula vrati u Humsku

Prvo pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku Slovenac Branko Ilić rekao je da će učiniti sve da crno-beli vrate titulu u Humsku.

– Za Partizan navijam od malena, prvi put je sada došlo do kontakta i presrećan sam što dolazim među crno-bele. Pao mi je kamen sa srca što su mi iz Hapoela konačno dali papire. Učiniću sve da se titula vrati u Humsku – rekao je Ilić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

Ilić je potpisao ugovor na dve godine i nosiće dres sa brojem 30. Pre dolaska u Partizan bilo je informacija da slovenački reprezentativac ima ponude od Dinama iz Zagreba i Panatinikosa.

– Ne bih da pričam o tome. Pre dolaska u Partizan razgovarao sam sa velikim prijateljem Zvonimirom Vukićem, koji mi je rekao sve najbolje o klubu. Ime Partizana mnogo znači u Srbiji i Evropi, svake godine klub igra evropska takmičenja i ima veliki broj navijača iza sebe – rekao je Ilić.

Na pitanje novinara koga zna iz ekipe, Ilić je rekao:

– Ko ne zna Sašu Ilića, taj ne navija za Partizan, znam i Danka Lazovića i Nikolu Drinčića iz Rusije, a ostale ću da upoznam.

Trener Partizana Marko Nikolić otkrio je da je Ilić od prvog razgovora pokazao veliku želju da dođe u Humsku.

– Očekujem da igrač sa takvim iskustvom i karakteristikama opravda poverenje kluba. Rok za prijavu igrača za kvalifikacija u Ligi šampiona je večeras do ponoći, ako ljudi iz Fudbalskog saveza Izraela budu ažurni, postoji šansa da Ilić debituje već u utorak protiv Toršavna – rekao je Nikolić.

Ilić ima 31 godinu i može da igra na pozicijama desnog beka i štopera. Karijeru je počeo u ljubljanskoj Olimpiji, a igrao je i za Domžale, Anortozis, Lokomotivu iz Moskve, Betis i Hapoel iz Tel Aviva.

Za selekciju Slovenije odigrao je 53 utakmice i bio je deo tima na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi pre četiri godine.