Bratska podrška Mesija: Argentinac oduševio Nejmara porukom

Fudbalski reprezentativac Argentine Lionel Mesi rekao je danas da mu je žao što je Brazilac Nejmar kažnjen suspenzijom od četiri utakmice, čime je završio takmičenje na ovogodišnjem Kupu Amerike.

 

Nejmar je suspendovan na četiri utakmice zbog crvenog kartona i rasprave sa sudijom po završetku utakmice sa Kolumbijom prošlog četvrtka, u kojoj je Brazil izgubio sa 0:1.

Mesi, koji igra sa Nejmarom u Barseloni, rekao je da ne želi da komentariše odluku Fudbalske federacije Južne Amerike.

– Ne želim da komentarišem, Nejmar mi je prijatelj. Ali, žalim zbog te kazne pošto Nejmar više neće moći da igra na ovogodišnjem Kupu Amerike. On je veoma važan igrač u brazilskoj reprezentaciji. Znam šta znači njihovom timu – rekao je Mesi, preneli su britanski mediji.

 

Brazil ima pravo žalbe, ali suspenzija bi mogla da bude umanjena za samo jednu utakmicu, pa bi Nejmar mogao biti na raspolaganju selektoru Karlosu Dungi tek za finale, ako petostruki svetski prvaci stignu do meča za trofej.

Brazil će u nedelju igrati protiv Venecuele i pokušaće da se plasira u četvrtfinale, a sve četiri ekipe u Grupi C imaju po tri boda.

Argentina je jutros pobedila Jamajku sa 1:0, a Mesi je odigrao 100. utakmicu za državni tim. Argentina je obezbedila prvo mesto u Grupi B i plasman među osam najboljih.