BRAVO DEVOJKE! Odbojkašice Srbije ubedljivom pobedom nad Turskom do finala Evropskog prvenstva

odbojkašice srbije
Beta

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je večeras u polufinalu pobedila Tursku sa maksimalnih 3:0 u setovima.

 

Izabranice Zorana Terzića su do pobede došle novom maksimalnom pobedom, po setovima 25:17, 25:12, 25:21 za sat i 18 minuta igre.

Srpske odbojkašice od samog starta meča imale su kontrolu, već su na prvom tehničkom tajm-autu imale tri poena prednosti (8:5), a u još jačem ritmu igrale su u nastavku susreta.

U igri Turske gotovo ništa nije funkcionisalo, dok je Srbija bila izuzetno kvalitetna na prijemu, koje su kontrolisale Brankica Mihajlović, Tijana Malešević i Jelena Blagojević, što je s druge strane donelo sigurnost u napadu.

Tehničar Bojana Živković je odlično proigrava saigračice, a raspoložene u napadu su bile Tijana Bošković i Maleševićeva, kao i srednji blokeri Jovana Stevanović i Stefana Veljković, što je Srbiji na kraju i donelo ubedljiv i lak trijumf nad Turskom.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Tijana Bošković 21, dok je Brankica Mihajlović upisala 12.

Srbija će sutra od 17.00 u borbi za zlatnu medalju igrati protiv Holandije koja je ranije danas pobedila Azerbejdžan sa 3:0.