BRAVO! Emir Bekrić u finalu Evropskog prvenstva

Srpski atletičar Emir Bekrić plasirao se danas u finale Evropskog prvenstva u Cirihu u disciplini 400 metara s preponama, pošto je u polufinalu u drugoj kvalifikacionoj grupi zauzeo drugo mesto.

On je trku istrčao u vremenu od 49 sekundi i 21 stotinku, što mu je najbolji rezultat ove sezone.

Iz Bekrićeve kvalifikacione grupe kao prvi se plasirao Švajcarac Karim Husein, koji je pet stotinki bio brži od srpskog atletičara.

Plasman u finale obezbedili su još Rus Denis Kudrjavcev, Nemac Varg Kenigsmark, Estonac Rasmus Megi, Rus Timofejev Čalij, Nemac Feliks Franc i Finac Oskari Moro.

Finale će se održati u petak od 20.22h.

Srpski atletičar Emir Bekrić rekao je posle plasmana u finale Evropskog prvenstva u disciplini 400 metara s preponama da je zadovoljan ostvarenim rezultatom.

– Ostvario sam ono što sam zacrtao, da budem prvi ili drugi u grupi i da se plasiram u finale. U finalu želim da uživam u trci, bez pritiska – rekao je Bekrić posle trke.

On je kazao da su organizatori napravili propust, jer takmičare nisu obavestili o pomeranju satnice zbog loših vremenskih uslova u Cirihu.

– Nikada do sada nam se nije dogodilo da dođemo na stadion i da počnemo da se zagrevamo, a da nas pre toga niko nije obavestio o pomeranju satnice i same trke. Zagrevanje je tako trajalo neverovatnih tri sata, ali sam i pored toga zadovoljan trkom – rekao je Bekrić.