BRAVO! Milica Mandić osvojila srebro na Gran priju u Maroku

Milica Mandić
Beta

Srpska reprezentativka u tekvondou Milica Mandić osvojila je srebrnu medalju na Grand pri turniru G4 kategorije u Maroku. Ujedno, olimpijska i svetska šampionka osvojila je bitna 24 poena za olimpijsku listu u trci za Igre u Tokiju 2020. godine.

 

Mandićeva je na startu kategorije +67 kg pobedila Nemicu Šnajder, zatim je bila bolja od Britanke Slavin, koja je savladala Anu Bajić na start, da bi u polufinalu savladala na zlatan poen posle 8:8 Kineskinju Zheng, zlatnu na Olimpijskim igrama u Riju.

U finalu se srela sa bivšom svetskom šampionkom Britankom Bjankom Valden od koje je izgubila 7:1.

Milici je ovo prvi turnir posle Svetskog prvenstva u Koreji gde je osvojila zlatnu medalju.

– Srećna sam zbog osvajanja medalje, pogotovo zbog pobede u polufinalu gde sam radila sa olimpijskom prvakinjom iz Rija. Bili su teški mečevi, ali sam uz taktiku Dragana Jovića uspela da dođem do finala. Ovo je za mene veliki korak napred, jer sam posle povreda uspela da se vratim i da osvojim medalju – izjavila je Mandićeva.

Prvog takmičarskog dana borili su se i Ana Bajić (+67kg), koja je poražena na startu od Britanke Slavin i Draško Jovanov (+80kg) od kojeg je bio bolji Britanac Čo, srebrni sa Svetskog prvenstva u Koreji ove godine.

Drugog dana na tatami izlaze Vanja Stanković, svetska prvakinja iz Koreje i Tijana Bogdanović, srebrna na OI u Riju, u kategoriji do 49 kilograma, kao i Damir Fejzić i Ivan Karajlović u kategoriji do 80 kilograma.