Bravo, Navo: Srpski atletičar ostvario najbolji rezultat sezone na 1500 metara

Na Mitingu u Trentu, Italiji, srpski reprezentativac Goran Nava imao je sjajnu trku na 1500m i istrčao novi najbolji rezultat u sezoni.

Nava je zauzeo četvrto mesto rezultatom 3:39,98, prvo mesto pripalo je Mor Secku sa 3:38:80 iz Senegala, drugo El Kabouri – 3:39:17 i treće Abdikadar – 3:39:47 iz Italije.

– Jako mi je drago što sam posle četri godine ponovo u svojoj karijeri uspeo da istrčim ispod 3:40 na 1500 metara. Sa ovim rezultatom vratio sam se na nivo u kojem sam bio 2009-2010 godine kada sam uzeo dve medalje na Univerzijadi u Beogradu i kada sam bio proglašen za najboljeg atletičara Srbije – rekao je Nava.

On dodaje da su sada na redu dobre pripreme pred Cirih.

– Nije bitno ono šta sam uradio do sada, nego ono što ću uraditi na Evropskom prvenstvu u Cirihu. U subotu idem na pripreme u Bruniku (Italiju) gde ću trenirati od 20.jula do 10.avgusta. Već sam bio četri puta u finalu EP-a, tako da to i sada očekujem. Nadam se da ćemo u Cirihu svi pokazati koliko vredimo, i nije bitno što nećemo svi uzeti medalje, bitno je da damo svoj maksimum i da se pokažemo kao pravi tim – završio je on.