Novak Đoković plasirao se u četvrtinu finala Vimbldona, pošto je posle nešto više od dva časa igre savladao Adrijana Manarina – 6:2, 7:6(5), 6:4.

 

Srpski teniser je do osmine finala došao veoma sigurnom igrom pošto ni u jednom meču nije izgubio niti set, a isto je uspeo da učini i u drugom međusobnom duelu sa Francuzom, koga je savladao po drugi put na Vimbldonu.

Odigrao je Novak još jedan izuzetno siguran meč, delovao je veoma dobro na terenu, igrao je raznovrsno, dobro se kretao i sjajno servirao – nedozvolivši protivniku da mu pripreti, osim možda na kratko u drugom setu. 

Prvi period meča bio je najkraći, otvorio ga je brejkom, da bi zatim još jednim potvrdio vođstvo. Delovalo je da ćemo isti scenario gledati i u drugom setu, pošto je Đoković još jednom na startu uspeo da protivniku oduzme servis, međutim – Adrijan je ovoga puta imao odgovor, posle čega je uveo set u taj-brejk. 

Prvih pet poena obeležili su mini-brejkovi, a u takvoj situaciji bolje se našao Manarino i poveo sa četiri dva. Ipak, onda je Novak ponovo samo malo podigrao nivo svoje igre i fantastičnim udarcima stigao do preokreta i velikih 2:0 u setovima. 

Treći set bio je izuzetak, ali samo za jedan gem, pošto je Srbin ovoga puta u trećem gemu stigao do još jednog brejka, ispostaviće se – klujčnog za konačni trijumf. Uspešno ga je sačuvao do kraja, Manarino nije mogao ni da pripreti, pa je trostruki osvajač Vimbldona stigao do svog devetog četvrtfinala na terena ‘Old England Cluba’. 

Novak će za plasman u polufinale, koje je na programu u serdu, igrati protiv Tomaša Berdiha, Čeha koga je u 28 susreta savladao čak 25 puta, 12 puta uzastopno, ali je upravo jedan od ta dva poraza došao u polufinalu Vimbldona 2010. godine.loading...