Brazilci šokirani: ‘Dominirali smo, bilo je vreme za šesti trofej’

Nisu baš svi vodeći mediji u Brazilu propratili sa najvećom pažnjom finale Mundijalita sa Srbijom, u centru pažnje bila je suspenzija Nejmara sa Kopa Amerika, ali oni koji su pisali o porazu sa 2:1, žalili su za propuštenim prilikama i zbog fantastičnih odbrana Predraga Rajkovića.

 

„Lance.net“ je sa „Ovo boli! Brazil je dominirao, ali je gol na kraju produžetaka doneo titulu prvaka sveta Srbiji” ispratio finalni duel.

Bilo je vreme da Brazil prigrabi šesti trofej prvaka sveta, selekcija je bila superiorna u većem delu meča, ali je Srbija na kraju slavila. Presudio je gol Maksimovića, tehnička superiornost petostrukih šampiona bila je često vidljiva tokom meča, a Srbija je slavila i zahvaljujući golmanu Rajkoviću, igraču meča – piše pomenuti portal.

Za propuštenim prilikama žalio je i „Folha de Sao Paulo”.

– Brazil je dominirao i tražio put do trijumfa u 90 minuta, ali je u produžetku izgubio sa 2:1 – piše ovaj list, uz pohvale na račun mladog golmana Rajkovića.

„Zero Hora” iz Porto Alegrea vidi dobar zalog za budućnost, a i dalje boli poraz od Nemačke sa 7:1 na prošlom Svetskom prvenstvu održanom u Brazilu.

– Brazilska selekcija odigrala je sjajno na turniru, ali je rekla zbogom šestoj tituli prvaka sveta u produžetku protiv Srbije. Propuštena je prilika da se izjednačimo sa Argentinom po broju titula, ali je ekipa Rožerija Mikale igrala atraktivno i pokazala blistavu i obećavajuću budućnost, godinu dana posle poraza seniora od Nemačke sa 7:1 u polufinalu Mundijala, što je pokazalo da su potrebne promene – piše „Zero Hora”.