‘Brđani’ kratkih rukava sa desetoricom na terenu: Gredig savladao Čukarički sa 4:0

U prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope fubaleri Čukaričkog poraženi su na svom terenu od austrijskog Rediga rezultatom 0:4 (0:1).

Planove Čukaričkog protiv Austrijanaca otežao je Lukas Pjasentin u 25. minutu kada je dobio direktan crveni karton i ostavio saigrače na cedilu, pošto su pre toga zapretili u nekoliko navrata. Reina je pobegao brazilskom štoperu koji ga je oborio sa leđa i zbog toga opravdano morao u svlačionicu pre svih.

Gredig je brojčanu prednost uspeo da materijalizuje u finišu prvog poluvremena pošto je Nuc zatresao mrežu ”brđana” za 0:1. Gosti su nedugo zatim mogli i da udvostruče prednost, ali je Brežančić na gol liniji zaustavio šut Mirande.

Austrijanci su materijalizovali blagu inicijativu i duplirali prednost golom Šica i asistencijom Bolera, posle veoma lepe akcije u 80. minutu.

Gredig je samo pet minuta kasnije povisio na 3:0. Ristić je odbranio novi udarac protivničkih fudbalera, lopta se odbila do Šica koji postiže novi gol.

U 90. minutu Štefan Nuc postavio je konačnih 0:4. On je levicom sa ivice kaznenog prostora savladao Ristića, poslavši loptu u njegov donji desni ugao.