Brđović: Protiv Bugara jurimo jednu pobedu, cilj nam je fajnal-siks

Odbojkaški reprezentativac Srbije Aleksa Brđović izjavio je danas da bi njegova ekipa u predstojećem duelu s Bugarskom u Svetskoj ligi sa dve pobede mogla da se približi plasmanu na završni turnir tog takmičenja.

– Imamo velika očekivanja, pogotovo posle dve pobede protiv Rusije, u kojima smo osvojili pet bodova. Ako pobedimo bar jednu od ove dve utakmice, mislim da imamo velike šanse da se nađemo na ‘fajnal siksu’ – rekao je Brđović.

Odbojkaši Srbije sutra od 19 časova u Sofiji igraju protiv Bugarske prvu utakmicu drugog vikenda Grupe B u Svetskoj ligi. Drugi meč na programu je u nedelju u istom terminu.  Srbija je prošle nedelje kao domaćin oba puta pobedila Rusiju, dok je Bugarska na svom terenu pretrpela dva poraza od SAD.

– Oni imaju mnogo igrača koji dugo igraju zajedno, iskusna su i dobra ekipa. Neočekivano su poraženi od SAD. Daćemo sve od sebe, nadam se da ćemo pobediti u obe utakmice i približiti se završnom turniru – rekao je Brđović.

Korektor Srbije Aleksandar Atanasijević rekao je da su predstojeće utakmice protiv Bugarske jedne od najvažnijih ove sezone u Svetskoj ligi.

– Pobedili smo Ruse, pa želimo da te pobede potvrdimo, jer ako to ne učinimo, izgubiće smisao. Očekujem dva teška meča jer su oni prva dva izgubili, a sa dva vezana poraza od nas završiće ovogodišnje takmičenje u Svetskoj ligi – rekao je Atanasijević.

– Bugarska je jedna od najboljih reprezentacija na svetu. Ne možemo da pretimo, ali sigurno možemo da se nadamo. Oni će imati punu halu, a svi uživamo u takvoj atmosferi. Nadam se da ćemo u utakmicama u kojima se oseća veliki pritisak pokazati da možemo da odigramo najbolje – dodao je Atanasijević.