BREJDI NAJAVIO SUPERBOL: “Biće to đavolski dobra utakmica”

Tom Brejdi
print screen/you tube.com/Jaydon

Nju Ingland Petriotsi i Atlanta Falkonsi igraće ove godine u finalu američkog fudbala NFL, 51. Superbolu.

 

Nju Ingland je u finalu Američke fudbalske konferencije (AFC) pobedio Pitsburg Stilerse sa 36:17. Petriotsi su postigli prvih 19 poena u drugom poluvremenu i obezbedili devetu titlu u konferenciji.

Jedan od najbolji kvoterbekova svih vremena Tom Brejdi predvodio je Petriotse do rekordnog devetog učešća u Superbolu, a svom sedmom. On je bacio 384 jarde i imao je tri tačdauna.

Brejdija su čelnici NFL lige suspendovali u prve četiri utakmice u sezoni zbog učešća u skandalu sa loptama, dve godine ranije u finalu AFC.

– Ovo je moja motivacija, svi ovi momci ovde, ispred mene. Zbog toga smo ovde. Videćemo za nekoliko nedelja da li ćemo ispisati savršen kraj sezone. Čeka nas težak posao, igraćemo protiv sjajnog tima, ali to će biti djavolski dobra utakmica – rekao je Brejdi, koji je 11. put igrao u finalu konferencije.

Atlanta je u finalu Nacionalne fudbalske konferencije (NFC) pobedila Grin Bej Pekerse sa 44:21 i osvojila drugu titulu u toj konferenciji.

Superbol, 51. po redu, održaće se 5. februara u Hjustonu, a prema kladionicama Petriotsi su favoriti. Oni će pokušati da osvoje petu NFL titulu, a Falkonsi će se boriti za prvu.