Domaćin grend slema menja pravila: Novak će braniti osvojeni trofej?

Najbolji teniser planete Novak Đoković će moći da brani titulu na Vimbldonu, na osnovu informacija koje stižu sa Ostrva.

printscreen/youtube.com/Australian Open TV

Vlada Velike Britanije je objavila nova pravila u vezi sa ulaskom u tu zemlju, po kojima će od 11. februara nadalje i nevakcinisani moći da ulaze u nju.

Naravno, treba videti kako će se situacija dalje razvijati do kraja juna kada počinje treći Grend slem turnir sezone na terenima Ol Ingland klaba, prenosi “Nova”.

Za sada, Grant Šaps, državni sekretar za saobraćaj je u britanskom parlamentu objavio da se pravila liberalizuju.

– Oni koji dolaze ovamo, moraće da urade test pre ulaska u Englesku i dva dana nakon što užu u zemlju. Svi putnici će morati da popune i neophodne formulare. – rekao je Šaps, koji smatra da će njegova zemlja zbog pređašnjih mera biti jedna od otvorenijih u Evropi.

Australijanci su Đokovića deportovali jer se nije vakcinisao protiv koronavirusa i hteo je da uđe u tu zemlju sa dokumentom o medicinskom izuzeću.

Viza mu je ukinuta, a prethodnih dana je bilo indicija da će istim tragom ići i vlastodršci u ostalim zemljama organizatorima četiri najveća turnira.

Francuzi su isprva saopštili da će vakcinacija biti obavezna, od Engleza i Amerikanaca su se takođe očekivale stroge mere i sada se to menja.

Podsećamo, Novak je lani osvojio titulu u Engleskoj, pobedom nad Italijanom Mateom Beretinijem u finalu Vimbldona.