BRITANIJA PRETRPELA TEŽAK PORAZ: Naši košarkaši se poigravali sa protivnikom (VIDEO)

Bobi
fiba.basketball/eurobasket/2017

Pobedom nad selekcijom Velike Britanije 82:68 (25:14, 22:24, 18:17, 18:13), košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je treći trijumf u grtupi D Evrobasketa i posle poraza Rusije od Letonije (84:69), nastavila borbu za prvo mesto u grupi.

 

Foto: fiba.basketball/eurobasket/2017

Pred poslednje kolo, koje se igra u četvrtak sve tri ekipe imaju i po jedan poraz i tri pobede. To znači da Srbija može biti prva u slučaju da pobedi Belgiju, a Letonija savlada Tursku. Tada bi se, ako i Rusi pobede Britance napravio krug od tri ekipe, sa skorom 4-1. U tom krugu naš tim bi posle pobeda nad Letonijom (92:82) i Turskom (80:74) i poraza od Rusije (72:75), imao najbolji skor, pošto su Letonci bili bolji od čete selektora Sergeja Bazareviča.

U slučaju da Turska savlada Letoniju, a Rusija i Srbija pobede, naš tim će biti drugi, jer je poražen od Rusije. U poslednjem kolu kada se sastaju: Srbija – Belgija, Velika Britanija – Rusija i Turska – Letonija.

Što se tiče meča sa Britanijom on je protekao u rutinakoj igri i pobedi Srbije, koja je odigrala sigurno u napadu, sve vreme kontrolisala rezultat, ali je čini se opet bilo problema u odbrani šuta za tri poena. Primetno je bilo da je selektor Đorđević prilično rotirao izmenama je pokušavao da ujednači minutažu, rastereti Bogdanovića, koji je u prva tri meča najviše vremena bio na terenu.

Pobeda srpskog tima nijednog trena nije dolazila u pitanje. Sve vreme smo bili u prednosti, najviše 19 poena u trećem kvartalu. Dobro je četu selektora Đorđevića služio šut, a i igra pod košem, je bila na potrebnom nivou da se savlada rival, koji se prilično oslanja na šut, posebno za tri poena.

Srbija se posle dana pauze u četvrtak od 16 časova sastaje sa Belgijom.