BRITANIJA U ŠOKU: Murinjo podigao TRI PRSTA, pa napustio konferenciju za medije (VIDEO)

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo napustio je konferenciju za novinare posle poraza od Totenhema i zatražio više poštovanja, posebno zbog trofeja koje je osvojio. 

Beta/AP

Junajted je sinoć na Old Trafordu izgubio od Totenhema sa 0:3 i to je Murinjov najteži poraz na domaćem terenu u trenerskoj karijeri. Mančester junajed ima pobedu u prve tri utakmice u Premijer ligi i zauzima 13. mesto na tabeli.

Murinjo je na konferenciji za novinare bio ljut, posebno posle kritika medija i navijača, koji su zvižducima ispratili ekipu na kraju utakmice.

– Izgubili smo pošto smo primili gol posle prvog kornera. U prvom poluvremenu nisu imali šanse, ni slobodne udarce, a u 50. minutu dobili su prvi korner i postigli su gol, a vi hoćete, sa tim golom, da promenite priču ove utakmice. Ali, nemojte gubiti vreme, večeras je dokazano da su najbolje sudije u fudbalu navijači – rekao je Morinjo.

Kada je neko sugerisao da su mnogi napustili stadion pre kraja utakmice, Murinjo je rekao: “I ja bih isto učinio, izgubili smo 0:3 i treba mi dva sata odavde do centra Mančestera”.

Portugalac je posle toga “krenuo u napad”, nagoveštavajući da su oni novinari koji su mu postavili pitanja organizovali kampanju protiv njega.

– Pokušavajte. Pokušavajte. Pokušavajte. Prošle sezone smo ovde izgubili od Sevilje i zviždali su nam zato što smo to zaslužili, jer nismo igrali dobro. Večeras su igrači napustili teren posle poraza na svom terenu i dobili su aplauz jer su ga zaslužili. Zato, vi nastavite. Da li znate koji je rezultat, 3:0. Da li znate šta to znači? – pitao je Murinjo držeći podignuta tri prsta.

– Tih 3:0 takođe znače i (moje) tri šampionske titule u Premijer ligi. Osvojio sam više titula nego drugih 19 trenera zajedno. Tri za mene, dve za njih – dodao je on.

Morinjo je tada ustao i ponavljao “poštovanje, poštovanje, poštovanje”, a zatim je odjurio sa konferencije za medije.