Brnović objasnio razloge Drinčićevog odlaska: Opsovao je saigrača i besan napustio večeru

Selektor Crne Gore Branko Brnović je nakon pobede nad Moldavijom razrešio misteriju oko odlaska Nikole Drinčića iz tima uoči početka kvalifikacija za EP.

Drinčić je pre nekoliko dana napustio reprezentaciju nakon sukoba, ali niko nije otkrio šta se zaista dogodilo, dok nije progovorio selektor.

– On je na treningu opsovao saigrača. Na večeri je bio nervozan i nakon toga smo imali sastanak. Savić mu je rekao da nema smisla to da radi, a Drinčić je samo ustao i otišao – objasnio je Brnović.

Brnović je neposredno nakon tog incidenta izjavio da je vezni igrač napustio tim pod pritiskom “odozgo”, na šta su mnogi odmah pomislili na Drinčićev klub Partizan, ali je to selektor CG demantovao.

– Da bih zaštitio i njega i da se ne bi dizala bura, dao sam izjavu da je pod pritiskom. Nisam pomenuo da je pod pritiskom Partizana ili Beograda, već odozgo. Vi znate šta su pisali mediji o njemu, ide, ne ide, ovi mu rade ovo, oni ono. On je bio nervozan, nije mogao da izdrži to što mu je Savić rekao i otišao je – zaključio je Brnović priču.

Crna Gora je uspešno počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo pobedom nad Moldavijom sa 2:0.