Brnović zadovoljan bodom protiv Švedske: Nastupili smo sa mladim timom, naša grupa je ‘luda’

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović rekao je da je zadovoljan nerešenim rezultatom protiv Švedske (1:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine i da njegova ekipa još ima šanse za plasman na to takmičenje.

Crna Gora je odigrala nerešeno 1:1 u Podgorici protiv Švedske, u utakmici četvrtog kola Grupe G. Švedska je povela u devetom minutu preko Zlatana Ibrahimovića, a domaćin je izjednačio u 80. minutu golom Stevana Jovetića iz penala.

– Zadovoljan sam bodom, posebno zbog svih problema koje smo imali sa povredama. Pre tri dana povredio se kapiten Mirko Vučinić. Takođe, defanzivac Marko Simić osetio je bolove u ramenu i nije mogao da nam pomogne – rekao je Brnović, preneli su crnogorski mediji.

Bivši fudbaler Partizana pohvalio je mlade igrače, Vladimira Jovovića, Branislava Jankovića i Marka Bakića.

– Čestitam mojim igračima, žestoko su se borili za ovaj rezultat. Naši mladi igrači Jovovivh, Janković i Bakić su nam pomogli da u drugom poluvremenu izjednačimo i moram da im čestitam – rekao je Brnović.

Crna Gora sada ima pet bodova na četvrtom mestu, a Švedska bod više na drugom. Prva je Austrija sa 10 bodova.

– Ovo je luda grupa, svaki bod je zlata vredan. Izgubili smo dva boda u Lihtenštajnu, a onda je Lihtenštajn pobedio u Moldaviji. Sigurno je da smo očekivali da ćemo osvojiti više bodova, ali i dalje imamo šanse. Mislim da će Austrija osvojiti prvo mesto u grupi, pa Šveđani, Rusi i mi moramo da se borimo za preostala dva mesta – rekao je Brnović.