Broj jedan u svetu ‘belog sporta’ očekuje paklenu sezonu: Nema više favorita, mlađi počinju da prete

Dolazi smena generacija. Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je teško bilo šta predvideti pred narednu sezonu, ali da će mladi igrači pokušati da priprete.

Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Mari su osvojili 36 od poslednjih 39 Gren slem titula. Na US Openu, koji je osvojio Marin Čilić, pobedom nad Keijem Nišikorijem, prvi put u finalu nekog Gren slema od Australijan Opena 2005. nisu igrali Đoković, Nadal i Federer, što je mnoge navelo da razmišljaju o kraju „velike trojke”.

Srpski teniser očekuje da će naredna sezona biti još neizvesnija nego ovogodišnja, tokom koje smo videli četvoricu različitih Gren slem šampiona, kojima su se prvi put pridružili Čilić i Stanislas Vavrinka.

– Zaista je teško bilo šta predvideti, biće teško reći ko su jasni favoriti za osvajanje Gren slemova. Očigledno je da su Čilić, Vavrinka i još neki mlađi teniseri pokazali da mogu da izazovu najbolje i da pobeđuju na velikim turnirima, i tako su dokazali da je sve moguće – istakao je Novak.

Đoković takođe naglasio da će naredne sezone morati posebno da pripazi i na Nišikorija, Miloša Raonića i Grigora Dimitrova.

– Dominacija prvenstveno Rodžera i Rafe tokom godina je bila fantastična. Onda smo došli Endi Mari i ja, i nas četvorica smo osvojili veći deo trofeja u poslednjih sedam-osam godina. Sada je normalno očekivati da će nova generacija igrača, kao što su Nišikori, Raonić i Dimitrov, pokušati da nam priprete, a to su već i uradili. Definitivno je pred nama zanimljiva sezona – rekao je Đoković.