Bronza za hokejašku reprezentaciju Srbije: “Orlovi” treći na Islandu

Hokejaška selekcija Srbije stigla je do bronzane medlaje na Svetskom prvenstvu grupe A divizije II koje je održano na Islandu. U poslednjem meču, "Orlovi" su trijumfovali nad Španijom posle preokreta i naknadnog izvođenja penala. Naša reprezentacija, ipak, nije uspela da se plasira u drugu najjaču svetsku konkurenciju, što je pošlo za rukom samo osvajačima zlata, Rumuniji.

 

Reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu grupe A Divizije II u Rejkjaviku, pošto je nakon pobede Rumunije nad domaćinom Islandom 3:2 u produžetku poslednjeg meča šampionata, zauzela treću poziciju.

Srbija je takmičenje završila sa sedam bodova, koliko su imale i selekcije Španije i Islanda koje su “orlovi” savladali u direktnim duelima i tako takmičenje završili ispred ovih timova.

Drugo mesto zauzela je reprezentacija Belgije, dok u Diviziju I ide selekcija Rumunije, koja je osvojila zlatnu medalju. U nižem rangu (Divizija II, Grupa B) sledeće godine će se takmičiti Australija koja je zauzela poslednje mesto.

 

Prethodno, Reprezentacija Srbije savladala je Španiju boljim izvođenjem penala rezultatom 4:3 (0:1, 1:2, 2:0, 0:0 – 1:0) u poslednjem kolu Svetskog prvenstva u Rejkjaviku.

Golove za naš tim koji se sjajnim preokretom vratio u meč posle zaostaka od 1:3, postigli su Pavel Popravka, Miloš Babić i Nemanja Janković. Odlučujući penal za pobedu postigao je Marko Sretović, dok je golman Arsenije Ranković zaustavio sva tri penala Španaca.