Brutalni Novak opet kineski car: Đoković rasturio Berdiha sa 6:0, 6:2 u finalu turnira u Pekingu

Srpski teniser Novak Đoković na neverovatan način je osvojio turnir u Pekingu pošto je u finalu sa 6:0, 6:2 savladao Čeha Tomaša Berdiha.

Đoković je do 17. pobede u njihovom 19. međusobnom duelu došao posle 67 minuta igre, te je tako osvojio 46. titulu u karijeri, a petu ove sezone.

Srpski teniser odigrao je impresivan meč. Imao je 71 odsto ubačenog prvog servisa, a od toga je osvojio 68 procenata.

Đoković je imao i 19 dirketno osvojenih poena i samo devet neiznuđenih grešaka. Takođe, prvi teniser na ATP rang listi imao je i dobar procenat osvojenih drugih servisa.

Neverovatnom meču smo imali prilike da prisustvujemo, a Novakova igra mogla bi se naći u teniskim udžbenicima.

Pošto je već u uvodnom gemu na meču Novak napravio brejk, više nije bilo te sile koja bi mogla da ga zaustavi. Sa tri oduzeta servisa protivniku, Nole je ekspresno došao do prvog seta dobivši ga 6:0.

U drugom setu ista priča! Đoković je ekspresno osvojio pet gemova zaredom, ukupno jedanaest na meču, za 5:0. Tada je Berdih napravio prvi brejka tokom finala i izbegao totalnu katastrofu. Na kraju drugog dela meča bilo je 6:2.

Tako je Nole uspeo da odbrani titulu u Pekingu gde je još uvek neporažen, a do sada je najsjajniji pehar dizao čak pet puta u glavnom gradu Kine.