Buđenje ‘Ratnika’: Lebron zatajio, Kari doneo izjednačenje Golden Stejtu

Košarkaši Golden stejta pobedili su u noći između četvrtka i petka ekipu Klivlenda sa 103:82 i tako izjednačili na 2-2 u finalu NBA lige.

 

Voriorse su do pobede na gostujućem terenu predvodili MVP regularnog dela sezone Stefon Kari i Andre Iguodala sa po 22 poena, dok je Drajmond Grin dodao 17.

Golden stejt je ovom pobedom izbegao treći uzastopni poraz, što im se nije dogodilo od početka sezone.

Na drugoj strani, u poraženoj ekipi najbolji je bio Timofej Mozgov sa 28 poena, uz 10 skokova, dok je Lebron Džejms postigao “samo” 20 poena, duplo manje nego u prethodnom meču, ali i u celoj finalnoj seriji. I pored lošije partije ponovo je bio na korak od “tripl-dabl” učinka, jer je uz 20 poena upisao i 12 skokova i osam asistencija.

– U napadu smo bili užasni. Ima dana kada se napad jednostavno ne pojavi – rekao je Džejms posle utakmice.

Klivlend je utakmicu otvorio sa 7:0, ali je Golden stejt potom zaigrao bolje i na prvi odmor otišao sa sedam poena prednosti. Voriorsi su potom u drugoj deonici stigli i do dvocifrene prednosti.

 

Tu prednost su održavali do kraja treće deonice kada je Klivlend, predvođen Mozgovim, smanjio na samo tri poena zaostatka. Međutim, Kari je u finišu treće četvrtine postigao tri poena i odveo svoju ekipu na plus šest, što je bio uvod u trijumf Golden stejta.

Posle samo dva minuta igre u poslednjoj četvrtini Voriorsi su ponovo imali deset poena više, da bi ta prednost samo rasla do kraja meča. Golden stejtu je u tim momentima dosta “pomogao” i očigledno umoran Džejms, koji nije uspeo da ubaci nijedan poen u poslednjoj četvrtini.

– Večeras smo došli sa mentalitetom da moramo da dobijemo ovu utakmicu – rekao je Kari nakon meča.

Naredna, peta utakmica finala NBA lige na programu je u noći između nedelje i ponedeljka u Orakl Areni.