Budućnost Crvene zvezde preuzima traku: Rajković kapiten šampiona Srbije!

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović otkrio je da će u prolećnom delu sezone kapitensku traku šampiona Srbije nositi golman Predrag Rajković.

– Rajković će biti kapiten Crvene zvezde na proleće. On je budućnost kluba, neko na koga ozbiljno računamo da u narednih nekoliko godina bude u klubu, najbolji je mladi golman u Srbiji, u Evropi, ‘A’ reprezentativac i mislim da sam doneo pravu odluku i da sam izabrao pravog kapitena – rekao je Lalatović.

U jesenjem delu šampionata kapiten je bio Nikola Mijailović, ali je posle ‘odstranivanja’ levog beka iz ekipe tu ulogu preuzeo Darko Lazović. Međutim, kako se i oko Lazovića dešavalo mnogo toga što najmanje ima veze s fudbalom, pa on na leto najverovatnije ide u Đenou kao slobodan igrač, Lalatović je odlučio da mladi golman bude predvodnik tima.

Lalatović se zatim osvrnuo i na pripremni period, koji je Zvezda završila bez poraza, kao i na pobedu u generalnoj probi pred nastavak šampiona protiv BATE Borisova – kada je Rajković po prvi put i nosio traku.

– Mislim da je ovo bila jedna lepa utakmica, protiv veoma jakog i kvalitetnog protivnika koji je učesnik Lige Šampiona u poslednjih šest godina. Moji igrači su odigrali jako dobru utakmicu, imali su pristup kako smo se i dogovorili u svlačionici. Igrali su onako kako treba – jako je bitno da na utakmicama pruže ono što vežbamo na treninzima. Parker je danas postigao oba gola, ali to je sve plod kolektivne igre Crvene zvezde. Kod prvog gola je sjajno napao prostor posle centaršuta, a posle posle visokog presinga postigao i drugi. Ali, opet, meni je od rezultata bitnije kako igrači trče, kako se kreću i kako ispunjavaju zahteve koje postavim pred njih, i veoma sam zadovoljan kako su danas odigrali i čestitam im na pobedi – istakao je Lalatović.

Crveno-beli se u nedelju vraćaju u Beograd, a prvi prepreku, u poteri za Partizanović +6, imaće narednog vikenda kada gostuju niškom Radničkom.

– Mi u stručnom štabu se malo šalimo, govorimo kako smo pobedili Rubin i BATE, učesnike Lige Šampiona, dok smo sa Metalistom remizirali, pa smo, eto, “prošli” tu mini grupu. Ali, šalu na stranu, igračima sam rekao da je bitno da ispunjavaju zahteve koje postavljamo pred njih. A za nas je najbitnije to prvo kolo, ovo se sve zaboravlja. Jako sam zadovljan kako su moji igrači odradili pripreme, idemo zadovoljni za Beograd, i nadamo se da ćemo ovako igrati i na proleće – zaključio je Lalatović.