Budućnost igrača Liverpula neizvesna: Rahim Sterling prelazi u Arsenal?

Igrač Liverpula Rahim Sterling odbio je novi ugovor koji mu je ponudila uprava tog kluba. Legenda rivalskog Mančester Junajteda, Pol Skols, savetuje mladog fudbalera da ne menja sredinu kako bi igrao u kontinuitetu. Ipak, kao eventualni novi tim Sterlinga pominje se Arsenal, sledeći protivnik Liverpula u Premijer ligi. S druge strane, Arsen Venger odbija da komentariše te glasine uoči veoma važnog meča...

 

Bivši fudbaler Mančester junajteda Pol Skols rekao je danas da bi Rahim Sterling trebalo da ostane u Liverpulu. Tim sa “Enfilda” je ponudio Rahimu Sterlingu novi ugovor po kojem bi zarađivao 137.000 evra nedeljno, ali je on odbio da produži saradnju sa klubom s Enfilda. Engleski fudbaler tvrdi da „novac nije problem”.

– Kada je reč o budućnosti Sterlinga, mislim da treba da ostane u Liverpulu. Trener gradi tim oko njega, igra svake nedelje… Šta je još potrebno igraču u tim godinama? Sterling je dobar igrač i kada mu je dan izgleda impresivno, ali još ne postiže dovoljno golova – napisao je Skols u svojoj kolumni u Ivning Standardu.

– Mladi igrači nekad ne shvataju koliko je važno igrati svake nedelje – dodao je Skols.

Sterling (20) je prošao omladinsku školu Kvins Park Rendžersa, odakle je prešao u Liverpul, a za prvi tim „crvenih” debitovao je 2012. godine.

 

U medijima su se pojavile i spekulacije da Arsenal želi da dovede igrača iz redova tima sa kojim se sastaje u sledećem kolu lige. Trener “tobdžija” Arsen Venger nije želeo danas da govori o tome , istakavši da samo razmišlja o dobrom nastupu svoje ekipe protiv “crvenih”.

– Sterling je vrhunski igrač, ali ne želim da se zamaram s tim 48 sati pre utakmice. Imam veliki respekt prema Liverpulu, ali koncentrisan sam na utakmicu i napore da ostvarimo dobar nastup – rekao je Venger za britanske medije.

Meč između Arsenala i Liverpula igra se u subotu od 13.45.