BUDUĆNOST OSVOJILA ABA LIGU: Alimpijević izjavio da je ZVEZDA izgubila titulu na PRVOJ UTAKMICI

DA
Beta

Košarkaši Budućnosti osvojili su titulu u ABA ligi, pošto su u Podgorici pobedili Crvenu zvezdu sa 77:73 (22:15, 14:23, 24:19, 17:13) u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa.

 

Crnogorska ekipa je slavila u finalu sa 3:1 u pobedama, osvojila je svoj prvi trofej u regionalnom takmičenju i sledeće sezone će igrati u Evroligi.

Budućnost su do odlučujuće pobede u neizvesnoj i uzbudljivoj utakmici u “Morači” vodili Nemanja Gordić sa 18 i Nikola Ivanović sa 17 poena. Filip Barović je ubacio 14 poena.

U redovima Zvezde najbolji je bio Tejlor Ročesti sa 14 poena, Alen Omić je postigao 12, a Džejms Feldin i Ognjen Dobrić po 11.

ALIMPIJEVIĆ: Odgovornost je moja

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević ocenio je da njegova ekipa nije mogla da osvoji titulu u ABA ligi ove sezone.

Čestitam Budućnosti na pobedi i na osvojenoj tituli. Nema tu nešto previše šta pametno da se kaže posle ovakvih utakmica i ovakvih situacija. Neka ostane na čestitkama, a ja ću više pričati sutra ili prekosutra, kad za to bude vreme – rekao je Alimpijević na konferenciji za novinare.

Primarni cilj je bio da Zvezda osvoji ABA ligu, mi to nismo uradili, svakako da želim da popričam sa klubom i o svojim stvarima i o svemu što klub očekuje dalje – dodao je on.

Na pitanje da li je Zvezda odigrala najbolju utakmicu u seriji, Alimpijević je odgovorio odrično.

Nismo mi mogli da odigramo najbolje ni u jednoj utakmici. Mi smo titulu izgubili na prvoj utakmici u Beogradu. Naravno da će reći ljudi da je Budućnost dobila Zvezdu ove sezone pet puta, ali vidite, Tejlor Ročesti je šutnuo za celu finalnu seriju pet bacanja. Da budem precizniji – sedam, jer je dva šutnuo umesto Džejmsa Feldina. Saberite slobodna bacanja Budućnosti iz prve i druge utakmice ovde u Podgorici i slobodna bacanja Zvezde. Saberite – rekao je Alimpijević.

Moj lični utisak, a uvek krećem od sebe, jeste da je moja odgovornost, ali moj drugi utisak posle toga je da Crvena zvezda nije mogla da osvoji ovu titulu. To je moj utisak – zaključio je on.