BUGARIN PRVI PUT SRUŠIO NADALA: Španac na kolenima posle 0:7 !

dimitrov-nadal
print screen/you tube

Grigor Dimitrov uspeo je prvi put da pobedi Španca u karijeri u četvrtfinalu turnira u Pekingu (VIDEO)

 

Bugarin, trenutno 20. igrač na svetu, savladao je četvrtog sa ATP liste rezultatom 6:2, 6:4 posle sat i po vremena igre.

Dimitrov je prethodno odigrao sedam mečeva sa Nadalom u karijeri i nijedan nije dobio. Tako je skinuo treći “skalp” u 2016. godini igračima iz top 5, nakon što je prethodno pobedio drugoplasiranog sa ATP liste Endija Mareja u Majamiju i trećeplasiranog Stena Vavrinku u Sinsinatiju.

– Očigledno je bilo da je Grigor igrao mnogo bolje od mene i zaslužio je pobedu. Kada izgubite pet servis gemova onda i ne možete da očekujete pobedu. Borio sam se do poslednje lopte, ali sam imao psihološki problem jer me servis uopšte nije služio. Kada se to dogodi, onda morate već da razmišljate o narednom turniru, jer vas takva igra nigde ne vodi- iskren je bio Nadal posle poraza.

Osokoljeni Dimitrov, koji je konačno prebrodio nepremostivu prepreku, u polufinalu će se sastati sa Milošem Raonićem. Bugarin će pokušati da se dokopa trećeg finala ove sezone, nakon što je igrao za trofeje u Sidneju i Istanbulu, ali nije uspeo i da ih osvoji.