Bundesliga: Bajern posle preokreta savladao Borusiju, Volfsburg deklasirao Štutgart u gostima

Danas je nastavljeno 10. kolo Bundes lige, a pobede su zabeležili Verder, Ajntraht, Volsfburg i Hamburg. Fudbaleri Bajerna savladali su najvećeg rivala Borusiju 2:1 (0:1), posle preokreta u poslednjih 20 minuta i stekli 17 bodova prednosti u odnosu na rivala.

Najubedljivije je slavio Volsfburg, zahvaljujući hrvatskom reprezentativcu Ivanu Perišiću i Kevinu De Brujnau – i dve asistencije. Svih 90 minuta za Štutgart odigrao je mladi srpski reprezentativac Filip Kostić.

Gosti iz Dortmunda su odigrali odličnih 70 minuta u Minhenu, te vodili pogotkom Marka Rojsa iz prvog poluvremena.

Međutim, ulazak Franka Riberija je preokrenuo situaciju na terenu, Francuz je iznudio dve greške Nevena Subotića koje u golove i trijumf pretvaraju Robert Levandovski i Arjen Roben (penal).

Bajern je nadigrao Borusiju posle tri meča, a Dortmund doživeo sedmi poraz u sezoni i ostao u zoni ispadanja. Manuel Nojer je konačno savladan posle skoro 700 minuta, ali je to slaba uteha za Borusiju.

S druge strane, Robert Levandovski je pogodio protiv doskorašnjeg kluba i tako pokrenuo preokret Bajerna u ‘Klasikeru’. Nema sumnje da će ovaj košmar Borusije u Bundesligi da ugrozi i odličan start “Milionera” uz Ligi šampiona gde su perfektni sa tri pobede na polovini grupne faze.

Bajern je ostvario sedmu pobedu u deset kola u BL pa ima četiri boda više od prvog pratioca Volfsburga. Borusija je poražena peti put u nizu i u zoni ispadanja je sa samo sedam bodova, tek dva više od “fenjeraša” Frajburga.

Bundesliga, 10. kolo:

Subota:

Hamburger – Leverkuzen 1:0 (Van der Vart 25′)

Hanover – Ajntraht 1:0 (Madlung 88′ – autogol)

Majnc – Verder 1:2 (Okazaki 3′ Di Santos 44′ 49′)

Štutgart – Volfsburg 0:4 (Perišić 15′ Knoče 45′ De Brujne 48′ Perišić 88′)

Bajern Minhen – Borusija Dortmund 2:1 (0:1) (Levandovski 72′, Roben 86′ Rojs 31′)

Nedelja:

15.30 Menhengladbah – Hofenhajm

17.30 Keln – Frajburg

17.30 Paderborn – Herta