Bundesliga: Bajern siguran u Kelnu, posrnuće Dortmunda se nastavlja, ‘Farmaceuti’ na nuli

U šestom kolu Bundeslige Bajern je zabeležio i četvrtu pobedu i tako zadržao čeonu poziciju na tabeli. Sa druge strane, Dortmund je zabeležio i treći kiks zaredom.

Aktuelni šampion Nemačke, Bajern, gostovao je Kelnu, a do prednosti ih je doveo Gece u 19. minutu. Posle dobre akcije bavarskog kluba Gece se našao na pravom mestu i lagano je pogodio sa 7-8 metara – 0:1. Do duple prednosti gost iz Minhena je došao u 66. minutu kada je Halfar nespretno reagovao i ubacio loptu u sopstvenu mrežu – 0:2.

 

Derbi meč igrali su Šalke i Dortmund, a domaćin je već u prvoj polovini prvog poluvremena imao dva gola prednosti. Posle kornera svog tima Matip je ostao sam kao duh i glavom sa peterca je zatresao mrežu za 1:0. Odbrana „Milionera” kumovala je i kod drugog gola Šalkea kada je posle nekoliko odbitaka lopta došla do Motinga koji je pogodio za 2:0. Tri minuta kasnije Borusija je povukla kontru, a Aubmejang je iskoristio centaršut i savladao golmana sa desetak metara – 2:1. To je, ispostavilo se, bio konačan rezultat meča.

Na meču Štutgarta i Hanovera u prvom poluvremenu nije bilo golova, a do prednosti je došao domaćin u 70. minutu pogotkom Švaba, što je bilo dovoljno za tri boda.

Leverkuzen je odlično startovao u Bundesligi, ali već je počeo da posrće pošto nije uspeo da uzme sva tri boda u Frajburgu.

Najveće iznenađenje na početku prvenstva bio je Paderborn, ali je i ova ekipa pokazala da ne može da se nosi sa jačima od sebe. Kao domaćini nisu mogli više od časnog poraza od Menhengladbaha, bilo je na kraju 1:2 za goste.

Bundesliga, šesto kolo:

Subota:

Frajburg – Bajer Leverkuzen 0:0

Keln – Bajern Minhen 0:2 (0:1)

(Gece u 19, Halfar a.g. u 66.)

Paderborn – Menhengladbah 1:2 (0:2)

(Vemer u 70. – Herman u 8, Rafael u 14.)

Šalke – Borusija Dortmund 2:1 (2:1)

(Matip u 10, Čupo-Moting u 23. – Aubmejang u 26.)

Štutgart – Hanover 1:0 (0:0)

(Švab u 70.)

18.30 Volfsburg – Verder Bremen

Nedelja:

15.30 Augzburg – Herta

17.30 Hamburger – Frankfurt