Bundesliga: Bajern ubedljivom pobedom nad Paderbornom preuzeo liderstvo na tabeli, Šalke bez milosti

Fudbaleri Bajerna savladali su sa 4:0 Paderborn, dosadašnjeg lidera nemačkog prvenstva, i pobedom zaseli na prvo mesto, a u petom kolu Bundeslige ubedljiv je bio i Šalke.

Sve je na ”Alijanc Areni” večeras bilo praktično rešeno u prvih 15 minuta. Arjen Roben je pronašao iza leđa odbrane Milera, a ovaj lepo odigrao povratni pas za Gecea koji je unutrašnjim felšom poslao loptu uz levu stativu gola Paderborna.

Šest minuta kasnije pobednik je već bio odlučen, a to je učinio Robert Levandovski sjajnim udarcem iskosa sa desne strane, mada gol ide pomalo i na dušu golmana koji nije baš najbolje reagovao.

Na treći gol se čekalo znatno duže, sve do 78. minuta, kada je ponovo Arjen Roben bio pokretač akcije, napravio je pometnju po desnoj strani, centrirao za Milera, a u gužvi pred golom gostiju najbolje se snašao Gece, koji postiže svoj drugi gol večeras – 3:0.

Konačan rezultat postavio je Tomas Miler u 86. minutu posle još jednog nezadrživog prodora Robena po desnoj strani – 4:0.

Ubedljiv je bio i Šalke, i to na gostovanju Verderu u Bremenu. Tim iz Gelzenkirhena je slavio rezultatom 3:0, zahvaljujući mnogo efikasnijoj igri u drugom poluvremenu, kada su postignuta sva tri pogotka.

Seriju gostiju započeo je Mejer u 48. minutu, da bi Nojštater zadao još veći udarac domaćima, samo tri minuta kasnije. Verder se od ovbog šoka nije oporavio, a u finišu meča je Barneta samo potvrdio trijumf Šalkea – 0:3.

Preostale dve večerašnje utakmice su bile mnogo neizvesnije. Ajntraht je u Frankfurtu nadoknadio dva gola zaostatka protiv Majnca i na kraju stigao do boda (2:2).

Aleksandar Ignjovski je odigrao ceo meč sa Ajntraht, dok je Filip Đuričić kod gostiju zamenjen posle 60 minuta igre.

Najviše golova, čak šest, viđeno je u duelu Hofenhajma i Frajburga, u čijim redovima je Stefan Mitrović presedeo na klupi za rezerve. Na kraju, 3:3, a više razloga za zadovoljstvo mogu da imaju domaći, s obzirom da je Frajburg posle prvih pola sata vodio 2:0, golovima Franca.