BUNDESLIGA: Bez previše iznenađenja, Bajern i Dortmund slavili

Fudbaleri Bajerna pobedili su danas na svom terenu Štutgart sa 2:0, u utakmici trećeg kola Bundeslige, a Borusija iz Dortmunda je kao domaćin pobedila Frajburg sa 3:1.

Aktuelni šampion Nemačke Bajern pobedio je golovima Marija Gecea u 27. minutu i Franka Riberija u 85. minutu.

Ekipa Pepa Gvardiole sada ima sedam bodova, koliko i prvoplasirani Bajer iz Leverkuzena, koji je juče odigrao nerešeno 3:3 sa Verderom.

Štutgart je pretposlednji, 17. na tabeli sa jednim bodom. Za ekipu Bajerna debitovao je Ćabi Alonso, koji je ovog leta iz Real Madrida prešao u redove nemačkog šampiona.

Borusija iz Dormunda pobedila je na svom terenu Frajburg sa 3:1 i zadržala se u vrhu tabele. Golove za domaće postigli su Adrijan Ramos u 34. minutu, Šinđi Kagava u 41. minutu i Pjer Obamejang u 78. minutu.

Jedini gol za goste postigao je Oliver Sorg u poslednjem minutu utakmice. Srpski fudbaleri Neven Subotić i Miloš Jojić igrali su danas za Borusiju, a bivši fudbaler Partizana zamenjen je u 80. minutu.

Borusija iz Dortmunda zauzima treće mesto na tabeli sa šest bodova, dok Frajburg zauzima 14. mesto sa jednim osvojenim bodom.

Majnc je u Berlinu pobedio Hertu sa 3:1, Hofenhajm i Volfsburg nerešeno 1:1, a Paderborn i Keln odigrali su bez golova.