Bundesliga: Ignjovski debitovao pobedom, Hanover trijumfovao nad Šalkeom

Fudbaleri Hanovera savladali su ekipu Šalkea posle preokreta u premijernom meču prvog kola Bundeslige – 2:1 (0:0).

Ekipa Hanovera još jednoj je pokazala da igra odlično na domaćem terenu, a ovoga puta je posle preokreta uspela da dođe do sva tri boda protiv Šalkea.

Ipak, nije sve delovalo tako, u prvom delu igre nije bilo golova, da bi Klas-Jan Huntelar posle samo 120 sekundi igre doneo vođstvo gostima, posle asistencije Kamerunca Čupe-Motinga. Međutim, domaći se nisu predali, pa su dvadeset minuta kasnije stigli do izjedančenja, a strelac je Prib.

Samo tri minuta kasnije došlo je do potpunog preokreta. Strelac prvog gola našao se u ulozi asistenta, a konačan rezultat susreta i prva tri boda u novoj sezoni svom timu donosi Hoselu.

Uspešan na domaćem terenu bio je i Hofenhajm, pošto je rutinskom igrom savladao Augzburg našeg Nikole Đurđića. Sve je bilo rešeno za dva minuta. Šalai je pogodio vođstvo u 33. minutu, a Elionusi postavio konačan rezultat dva minuta kasnije. Đurđić je odigrao poslednjih 20 minuta umesto Hamita Altintopa.

Najviše golova viđeno je u Berlinu, gde je domaća Herta ispustila dva gola prednosti protiv Verdera.

Pojačanje iz BVB; Juliraj Šiber je na sredini drugog i početku drugog poluvremena na najbolji mogući način debitovao za svoj tim. ali su Likmija i De Santo pokvarili slavlje domaćim igračima.

Minimalnu pobedu upisao je Frankfurt, a gol Harisa Seferovića bio je dovoljan za trijumf nad Frajburgom. Svoj debi u domaćem timu imao je Aleksandar Ignjovski, koji je odigrao ceo meč.