Bundesliga: Paderborn ispustio pobedu u 94. minutu, remi Menhendgladbaha i Štutgarta

Fudbaleri Majnca odigrali su danas 2:2 u gostima sa Paderbonom i tako domaćinu uskratili pobedu u prvoj utakmici ikad u Bundesligi.

Paderborn je vodio do 94. minuta, kada je Uve Hinemajer srušio Šinđija Okazakija u šesnaestercu, a Ku Đa-čeol iskoristio penal za nerešen rezultat.

Majnc je poveo, ali je domaći tim preokrenuo samo da bi u poslednjem minutu nadoknade vremena ispustio istorijski trijumf. Gosti su u završnici imali i pogođenu prečku.

– Bili smo previše nervozni u drugom poluvremenu, ali smo pokazali da imamo visok moral u poslednjim minutima. To nam je bilo jako važno – rekao je trener Majnca Kasper Hjulmand.

Danski trener je preuzeo ekipu kada Majnc nije uspeo da se plasira u Ligu Evropa i posle eliminacije u prvom kolu nemačkog kupa.

Trener Paderborna Andre Brajtenrajter nije bio pod bilo kakvim pritiskom.

– Imali smo šanse da bolje čuvamo loptu u finišu. Teško je kada budete kažnjeni na ovaj način. Sve je jasno kada se kaže da smo razočarani što nismo pobedili. Zaslužili smo pobedu – rekao je Brajtenrajter.

Borusija Menhendgladbah je u drugoj današnjoj utakmici osvojila bod protiv Štutgarta, pošto je Kristof Kramer izjednačio u poslednjem minutu.

Gosti su poveli u 51. minutu preko Aleksandrua Maksima. Jedan gol Borusije je poništen zbog ofsajda.

Rezervni igrač Borusije Torben Azar, mlađi brat belgijske zvezde Edena, pogodio je stativu u finišu.