– U jednoj majskoj noći pozlilo mu je, usledila je borba, ona najteža, u kojoj nažalost nije pobedio. Fudbalska Srbija žali jer je izgubila jednog od najboljih sportskih radnika, sjajnog čoveka, velikog profesionalca, osobu koja je svojim radom i ponašanjem bila primer za sve one koji sebe vide u fudbalu – piše na sajtu FSS-a.

Goran Bunjevčević je umro u četvrtak u 46. godini.

– Čovek koga su zbog velikih ljudskih kvaliteta svi poštovali, ostavio je iza sebe veliki trag kao kapiten Crvene zvezde, reprezentativac, a zatim i kao uspešni funkcioner – naveo je FSS.

Od Bunjevčevića se oprostio i Partizan, “večiti” rival Crvene zvezde čiji je bio kapiten.

– Za neke stvari ne postoje reči koje mogu opisati bol fudbalske nacije. Bio si čovek, prijatelj i brat, a naposletku izvrstan fudbaler. Nek ti je večka slava – navodi se u poruci Partizana.

Povodom njegove smrti oglasio se i ADO Den Hag, klub u kom je završio igračku karijeru.

– Do nas su došle tužne vesti da je umro Goran Bunjevčević. Želimo njegovoj porodici mnogo snage posle ovog velikog gubitka – poruka je holandskog kluba.

Bunjevčević je kao fudbaler počeo u Grafičaru, a posle perioda provedenog u BASK-u i Radu, nastupao je za Crvenu zvezdu, iz koje je otišao u Totenhem, a profesionalnu karijeru završio je u holandskom ADO Den Hagu.

Bio je i reprezentativac Jugoslavije za koju je nastupio 16 puta.

Posle igračke karijere bio je i sportski direktor Crvene zvezde, zatim nekoliko godina prvi čovek Zemuna, a od 2016. je bio zaposlen u Fudbalskom savetu Srbije.