Bura u Fudbalskom savezu Srbije: Tončev izneo teške optužbe na račun Piksija i rukovodstva

Veliki skandal dogodio se na sednici FSS.

fss
fss.rs

Naime, Novica Tončev, član Izvršnog odbora, došao je na sednicu iako, prema sopstvenim rečima, nije dobio poziv i izneo teške optužbe na račun čelnih ljudi Fudbalskog saveza Srbije.

Na sednici je trebalo da se raspravlja o učinku na Mundijalu u Kataru, a Tončev je došao na sednicu i zahtevao da se obelodani na šta je sve trošen novac u Kataru, kao i kome je sve FSS plaćao boravak u hotelima tokom Mundijala!

Najteže optužbe Tončev je izneo na račun selektora Dragana Stojkovića Piksija, za kog je rekao da je zbog plasmana u Katar “inkasirao” milion i po evra! 

Izjavio je i da su Nenad Bjeković, Jovan Šurbatović i Stevan Dika Stojanović na ime uspeha i plasmana na Mundijal inkasirali po 350.000 evra, dok su fudbaleri pojedinačno dobili po 100.000 evra.

Tončev je pre par dana najavio da će doći na sednicu i “postavljati neugodna pitanja”, tako da se za ovaj nastali haos znalo još početkom nedelje.

Na kraju svog izlaganja zatražio je i diskusiju o statusu generalnog sekretara Jovana Šurbatovića, ali je sva prilika da taj predlog neće biti usvojen.

Sportal piše da Tončev nije putovao u Katar na Svetsko prvenstvo u fudbalu, i da je upravo to glavni razlog za ovako burnu reakciju na sednici Izvršnog odbora.

Sednica u Staroj Pazovi počela je oko 13 sati, a na dnevnom redu nalazi se i izveštaj Stevana Stojanovića, direktora “A“ reprezentacije, izbor najboljih u 2022, finansijski izveštaj…