BURAN RASTANAK: Mekel od Zvezde traži neverovatnu sumu novca

KK Crvena zvezda
kkcrvenazvezda.rs

Košarkaš Crvene zvezde Gal Mekel tužio je klub zbog neisplaćenih zarada i tražio da mu se u roku od 72 sata isplati 150.000 dolara, prenose izraelski mediji.

 

Trener crveno-belih Dejan Radonjić već neko vreme ne računa na izraelskog reprezentativca koji je do nedavno bio u Beogradu, pa se znalo da je rastanak blizu.

Poslednjih nedelja se tražilo najbolje rešenje za obe strane, izgledalo je da će Mekel karijeru nastaviti u Unikahi, ali na kraju dogovor nije postignut iz finansijskih razloga.

Mekel je na kraju odlučio da sudskim putem dođe do raskida ugovora i naplati dugovanja, prenosi izraelska televizija “Sport5”.

Izraelac je preko svog advokata podneo tužbu protiv šampiona Srbije u kojoj traži raskid ugovora i 150.000 dolara, koliko mu po ugovoru sleduje za tri meseca u crveno-belom dresu.

Mekel se u tužbi pozvao na klauzulu po kojoj može da dobije raskid ugovor ako mu primanja nisu uplaćena 60 dana. Ukoliko Zvezda ne ispuni njegov zahtev, on će moći da napusti klub bez obeštećenja.

Izraelac je poslednju utakmicu u dresu šampiona Srbije odigrao početkom novembra, u duelu sa MZT Skopljem i od tada je na nekoliko mečeva bio u timu, ali je ostajao na klupi.

Da je rastanak blizu bilo je jasno kada je potvrđeno da će se Markus Vilijams od 1. decembra vratiti u redove crveno-belih. Kada je Vilijams napustio Zvezdu, Radonjić je najavio da Mekel neće dobiti novu šansu, a rešenje na mestu plejmejkera je pronađeno u Vasiliju Miciću.

U Evroligi, 27-godišnji Izraelac je na četiri utakmice imao prosek od 3,8 poena, 2,8 asistencije i 1,5 skoka. U ABA ligi je odigrao devet mečeva i prosečno je beležio 11,1 poen, uz 5,7 asistencija po utakmici.