BURNO I SKANDALOZNO: Pet klubova napustilo sednicu Skupštine ZSS!

Prvi čovek Vojvodine Zoran Šćepanović izabran je na sednici Skupštine Zajednice superligaša Srbije za novog predsednika organizacije.

On je na funkciji nasledio Zvezdana Terzića, koji se zbog obaveza u Crvenoj zvezdi povukao sa mesta predsednika.

Sednica Skupštine u prostorijama Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi bila je izuzetno burna i još jednom potvrdila da u srpskom fudbalu vlada podeljenost, s obzirom na to da je drugi kandidat Goran Milanović, predsednik Jagodine i potpredsednik FSS, zajedno sa predstavnicima još četiri kluba (Partizan, Donji Srem, Voždovac, Borac Čačak) napustio Skupštinu, dok sednici nisu prisustvovali predstavnici Novog Pazara i Mladosti iz Lučana.

Protivkandidat napustio je sednicu uoči glasanja rečima da „ovako ne vredi raditi” i da su se „mnoge stvari promenile u utorak u toku dana i u sredu ujutro”.

Za izbor Šćepanovića glasali su predstavnici Crvene zvezde, Vojvodine, Spartaka, OFK Beograda, Radničkog iz Kragujevca, Radničkog iz Niša, Rada i Napretka, a Čukarički je bio uzdržan.

Novinari su posle sednice pitali predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića da li razmišlja o tome da Savez preuzme Superligu.

– O svemu ćemo razgovarati narednih dana –  kratko je odgovorio Karadžić.