Burno leto se očekuje u Humskoj: Abubakar, Lomić i Tubić na meti Partizana

Fudbalski klub Partizan već razmišlja o pojačanjima, a među prvima na listi želja je Umaru Abukar, saznaje Sport.

„Crno-beli” su takođe zainteresovani za Nemanju Tubića, Envera Alivodića, ali i Marka Lomića.

U slučaju Kamerunca, situacija je nešto komplikovanija, pošto ga još godinu dana vezuje ugovor sa belgijskim Beverenom. Postoji opcija otkupa, što bi verovatno bilo preskupo, ali i opcija pozajmice, koja je sada daleko realnija, nego pre nekoliko meseci, kada su “crno-bele” zaustavili pravni propisi.

Partizanuje u ovom trenutku najvažnije da reši pitanja štopera jer je istekao ugovor Milanu Obradoviću, Vojislavu Stankoviću ističe za šest meseci (postoji mogućnost da ostane), a Branislav Trajković će gotovo sigurno biti prodat. Nemanja Tubić, iskusni defanzivac Krasnodara je prva opcija, a i ugovor mu ističe 30. juna. Partizanovo je dete, proveo je tu punih 12 godina.

U vezi sa pozicijom levog beka, plan je da se naplati transfer Vladimira Volkova i na njegovo mesto angažuje Lomić. I nekadašnjem igraču crno-belih (od 2005-07, i 2009-10) ugovor sa Dinamom iz Moskve ističe 30. juna – piše Sport, a prenosi B92.

Partizan je zimus veoma dobro poslovao sa Vojvodinom (angažovani Trajković, Vulićević i Škuletić) a trener Marko Nikolić želi ponovo da uspostavi ubojiti tandem po desnom boku Vulićević-Alivodić. Vezisti ugovor sa „lalama” ističe za šest meseci i ovo je jedina prilika da Novosađani nešto zarade na igraču.