ČANAK PRED DERBI: “Pokušaćemo da pariramo Zvezdi energijom i borbenošću”

Čanak
Beta

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je da će njegova ekipa uraditi sve kako bi iznenadila Crvenu zvezdu u predstojećem derbiju u ABA ligi.

  

– Utakmica je, pored same svoje specifičnosti, značajna i za konačan plasman na tabeli i jedne i druge ekipe. Priča da u derbiju nema favorita, obično je priča trenera koji ima bolju ekipu u tom trenutku i bolje rezultate… Pokušaćemo da ispariramo Zvezdi, pre svega energijom i borbenošću – rekao je Čanak novinarima u Beogradu.

– Ne polažemo nikakve nade na neki njihov umor, derbi je utakmica koja se igra sa maksimalnom motivacijom. Znam iz ličnog iskustva da pobeda u derbiju popravlja mnoge loše stvari uradjene pre toga, a poraz u derbiju isto tako kvari dobre stvari uradjene pre toga – dodao je trener Partizana.

Košarkaši Partizana gostuju sutra Crvenoj zvezdi u utakmici 18. kola ABA lige.

Crno-beli su trenutno peti na tabeli regionalnog takmičenja sa devet pobeda i osam poraza, dok je Zvezda druga sa skorom 14/3.

– Očekujem da odigramo maksimalno angažovano i borbeno i očekujem da odigramo sa verom da možemo da iznenadimo Zvezdu – rekao je Čanak.

Njemu će to biti prvi derbi protiv Zvezde koji predvodi kao prvi trener Partizana.

– Vodio sam finale Kupa u Nišu dok je Džile bio bolestan. Jako dobro znam šta je derbi iz igračkih dana, znam i psihologiju igrača u svlačionici… S ove druge strane nemam to iskustvo, ali uradiću sve što je u mojoj moći da odigramo na gornjoj granici borbenosti i angažovanosti i da ispunimo ono što se dogovorimo pred utakmicu – rekao je Čanak.

Na pitanje novinara da li misli da će eventualni poraz u sutrašnjem meču značiti i kraj borbe za plej-of, Čanak je odgovorio odrično.

– Kad si u Partizanu moraš da se boriš do poslednje lopte, do poslednjeg minuta za ono što navijači očekuju. Ne mislim da je kraj. Posle ove utakmice ima još četiri kola i naša je obaveza da u svakoj utakmici pokušamo da pobedimo – rekao je Čanak.

Trener Partizana je istakao i da borba za plej-of ne otežava njegovoj ekipi pripremu za derbi u psihološkom smislu.

– Derbi je takva utakmica da tu nema faktora sa strane koji otežavaju ili olakšavaju. Sama utakmica po sebi je specifična, navijačima je ta pobeda bitnija i taj poraz im teže pada iako su neke stvari dobro uradjene pre toga – rekao je Čanak.

Košarkaš Partizana Vanja Marinković je naveo da je predstojeća utakmica veoma važna za obe ekipe.

– Sledi derbi, meč koji je važan i za nas i za njih zbog konačnog plasmana u ABA ligi. Mi smo posle Cibone imali dosta vremena da se oporavimo i spremimo što bolje za Zvezdu. Moraćemo da budemo na mnogo višem nivou što se tiče zalaganja da bismo mogli da dodjemo u položaj da slavimo pred njihovim navijačima – rekao je Marinković.

Utakmica se igra sutra od 21.00 u dvorani “Aleksandar Nikolić”.