ČANAK ZADOVOLJAN POSLE VELIKE POBEDE: “Možemo da se nosimo sa jakim evropskim ekipama”

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je da njegovoj ekipi mnogo znači večerašnja pobeda protiv Zenita iz Sankt Peterburga.

Beta

– Ovo je bila teška i značajna utakmica za nas. Teška i značajna pobeda za moj mladi tim, pre svega kao pokazatelj da možemo da se nosimo s ekipama ovog ranga – rekao je Čanak novinarima posle utakmice.

Partizan je večeras u hali “Aleksandar Nikolić” pobedio Zenit sa 89:82 u drugom kolu Grupe C Evrokupa.

– Igrali smo mnogo mekano igrali u nekim situacijama u prvom poluvremenu i to je rezultiralo sa 46 primljenih poena. U drugom smo napravili rezultat sa odbrambenom petorkom. Uspeli smo da zaustavimo njihovu tranziciju i skok i sveli ih na oko 36 poena. Mislim da smo generalno zaslužili ovu pobedu – rekao je Čanak

On je ocenio da je utakmica sve vreme bila neizvesna, iako su oba tima često igrali u “serijama”.

– Nismo igrali s ekipom iz KLS, uz dužno poštovanje, već protiv Zenita. I oni imaju trenera, znaju da igraju, spremaju se za ovakve stvari i vežbaju – rekao je trener Partizana.

Čanak je ponovio da ovakve pobede imaju veliki značaj, ali i da je energetski velika potrošnja.

– Nismo jedini koji igraju dve utakmice nedeljno. Tempiramo i radimo kako bi trebalo da se ne bi osetio zamor tokom sezone, iako ga ima. Oscilacija će biti, ali igrači će uvek biti motivisani i maksimalno spremni u tom momentu, a za šta će to biti dovoljno, to ćemo vidteti – rekao je Čanak.

On je kazao da je ambijent u dvorani bio odličan, kao i da bi voleo da češće bude takav.