“CAPITAN FUTURO”: “Princ Rima” sigurno ima svog naslednika, ali da li je za Danijela De Rosija LJUBAV PREČA OD NOVCA?

rosi i toti
dnevno.rs/kolaž

Kraj Totijeve ere sve je bliži, ali "Princ Rima" ne mora da brine za naslednika – sva je prilika da će to biti Danijele De Rosi, koji već 16 godina nastupa za Romu! Ipak, kako se "šuška", popularni "Capitan futuro" će na kraju sezone biti pred velikim izazovom – moraće da bira između ljubavi i novca.

 

Ako ceo život znate samo za jedan dres, jedan klub, jedne navijače, jedan stadion i jedno ime onda ste jednom rečju – legedna! Ili možda i princ. A, znamo da u svetu fudbala postoji samo jedan – “Princ Rima”, Frančesko Toti.

Nedavno su italijanski mediji preneli, da je legendarni fudbaler Rome rešio da se na kraju sezone povuče i okonča fudbalsku karijeru.

Novi sportski direktor Rome, Ramon Rodrigez Vardeho, istakao je da će slavni fudbaler od ovog leta biti na jednoj od direktorskih pozicija u “Vučici”.

Toti je Roma – obraziložio je Vardeho odluku uprave da legendu zadrži uz klub.

 

U svetu fudbala malo je onih koji mogu da se porede sa “princom Rima”. Po odanosti. Zapravo, po ljubavi. Toti ne bi bio Toti bez Rome. Ali, ni Roma, od ovog leta, neće biti ista bez njega.

Frančesko Toti ima 40 godina. Kada je imao 16, naš fudbalski strateg, tada kormilar “Vučice”, Vujadin Boškov, rešio je da ga uvede u igru na gostovanju protiv Breše. Ko bi tog 28. marta 1993. mogao i da pomisli da je legenda počela da živi na terenu. I van njega. Više o njegovoj karijeri u Romi možete pročitati KLIKOM OVDE.

Kako je kraj Totijeve ere sve bliži, “Princ Rima” ne mora da brine za naslednika – sva je prilika da će to biti Danijele De Rosi, koji već 16 godina nastupa za Romu.

De Rosi je u Romi od 2001. godine i to mu je jedini senoirski klub. Uprkos tome što je imao brojne ponude da napusti “Vučicu”, finansijski znatno izdašnije (od Mančester Junajteda i PSŽ-a između ostalih), “Capitan futuro” (“Budući kapiten”) ostao je veran klubu u kojem je ponikao.

On je do sada odigrao 372 meča za Romu i postigao 37 golova, a pošto ima 33 godina, pred njim je sigurno još nekoliko godina igranja na vrhunskom nivou.

Međutim, ono što je veoma važno napomenuti jeste da ova sezona predstavlja veliku prekretnicu za “budućeg kapitena”.

Naime, jedan od najiskusnijih i najvažnijih igrača Rome ulazi u poslednju godinu ugovora, što znači da će biti jedna od atraktivnijih meta u predstojećem prelaznom roku…

Očekuje se da na tržištu jedan od agresivnijih klubova bude Inter, koji ima u planu dovođenje De Rosija. Navodno su već spremili ozbiljnu ponudu za čoveka broj dva u “Vučici” i zamenika kapitena. Milanski gigant spreman je da ponudi dvogodišnji ugovor vredan pet i po miliona evra po sezoni.

Sa druge strane, Roma planira da vezisti ponudi manji ugovor. Inicijalna ponuda od dva miliona je glatko odbijena, a očekuje se da naredna bude tri i po miliona, uz bonuse. Takođe, za razliku od Intera, klub iz Rima nudi samo jednogodišnji ugovor.

Navijači Rome ipak računaju na privrženost klubu igraču koji je igrao samo za tim iz glavnog grada Italije, a i pride Roma će, po svemu sudeći, igrati Ligu šampiona naredne godine, dok će Inter najverovatnije propustiti evropska takmičenja.

Bilo kako bilo, ove godine očekuju se velike promene u Romi. Na kraju sezone navijači bi mogli da ostanu bez dve legende. Ipak, ako se De Rosi vodi srcem, nema sumnje da “Princ Rima” ima naslednika. Iako su male verovatnoće, ostaje da vidimo da li će Totijevi rekordi ipak biti ugroženi.